ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση- Αυτές τις περιοχές θα πλήξουν έντονα καιρικα φαινόμενα- ΧΑΡΤΗΣ

Τμ. Μετεωρολογίας: Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση- Αυτές τις περιοχές θα πλήξουν έντονα καιρικα φαινόμενα- ΧΑΡΤΗΣ

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν  την Κύπρο τις επόμενες ώρες με το τμήμα μετεωρολογίας να εκδίδει κίτρινη προειδοποίηση.

Σύμφωνα με το τμήμα μετεωρολογίας θα επηρεαστούν κυρίως τα νότια παράλια και περιοχές του εσωτερικού. Η συσσωρευμένη βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστά στο εξάωρο.

Επίσης το τμήμα μετεωρολογίας προειδοποιεί για την δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες. Δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Η πρόγνωση του καιρού

Το βράδυ της Πέμπτης (16/01), ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση και θα επικρατεί παγετός. Τις αυγινές ώρες τα φαινόμενα πιθανό να είναι έντονα, κυρίως στα νότια παράλια και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί ως πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά σφοδροί, 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το πρωί της Παρασκευής (17/01), ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά αλλά προοδευτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος αργά το απόγευμα με μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα προσήνεμα και μετά το μεσημέρι μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τη θάλασσα να είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Το βράδυ της Παρασκευής (17/01), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα θα είναι ταραγμένη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top