Η Βαγδάτη διαψεύσε ότι επανήρχισαν οι κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Ιρακινών

Η Βαγδάτη διαψεύσε ότι επανήρχισαν οι κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Ιρακινών

Οι αρχές του Ιράκ διέψευσαν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν ξαναρχίσει οι κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις Αμερικανών και Ιρακινών οι οποίες διακόπηκαν μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, στις 3 Ιανουαρίου στη Βαγδάτη.

"Οι κοινές επιχειρήσεις δεν ξανάρχισαν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για στρατιωτικά ζητήματα, Αμπντουλκαρίμ Χάλαφ.
 
Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα New York Times ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους, είπαν ότι οι επιχειρήσεις αυτές ξανάρχισαν την Τετάρτη.
 
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν διέψευσε όμως αυτές τις πληροφορίες.
 
Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει τις επιχειρήσεις του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, καθώς και τις αποστολές εκπαίδευσης του ιρακινού στρατού, για λόγους ασφαλείας.
 
Σύμφωνα με τον Χάλαφ, η Βαγδάτη δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να ξαναρχίσουν οι κοινές επιχειρήσεις.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE