ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Η Αστυνομία γνώριζε την κατάσταση κι έλαβε μέτρα σύμφωνα με τον Ανδρέου – Άφαντος ο συζυγοκτόνος

ΠΑΦΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: Η Αστυνομία γνώριζε την κατάσταση κι έλαβε μέτρα σύμφωνα με τον Ανδρέου – Άφαντος ο συζυγοκτόνος

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής, οι προσπάθειες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 42χρονου Χουσεΐν Φαρούχ από τη Συρία, ο οποίος είναι ο βασικός και μοναδικός ύποπτος για την δολοφονία της 31χρονης συζύγου του Γκάντα Αλ Νούρι.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Σε τοποθετήσεις του στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου, ανάφερε πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του συζυγοκτόνου, συνεχίζονται σε όλη την Κύπρο, καλώντας παράλληλα όποιον γνωρίζει οτιδήποτε που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

Ο κ. Αντρέου, δεν έκρυψε πως ο συγκεκριμένος άντρας απασχόλησε στο παρελθόν την Αστυνομία.  Μάλιστα ανάφερε πως, η 32χρονη, προχώρησε σε καταγγελία κατά του εν διάσταση συζύγου της στις 10/01, αφού δέχτηκε επίθεση και απειλές για την ζωή της, στα μέσα Δεκεμβρίου. Άλλωστε, όπως γράψαμε και τη Δευτέρα (20/01) καταχωρίσθηκε υπόθεση στο Δικαστήριο σε βάρος του Φαρούχ για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε και αφορούν τον περί βίας στην οικογένεια νόμο.

ΚΥΠΡΟΣ: Στο Δικαστήριο ο 42χρονος λίγες μέρες πριν τον φόνο της συζύγου του –Πήρε τα παιδιά από το σπίτι στις 05:00

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας εξήγησε πως, έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την 31χρονη όμως αυτό δεν έγινε κατορθωτό αφού αυτή, φοβούμενη για την ζωή της, δεν έδινε πληροφορίες που θα βοηθούσαν την Αστυνομία.

Τελικά το έπραξε στις 10/01 και η Αστυνομία προχώρησε αμέσως στην σύλληψη του 42χρονου. Έπειτα, προφυλακίστηκε για δύο μέρες και η υπόθεση του καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Κατόπιν ενεργειών της Αστυνομίας είχε εκδοθεί διάταγμα απομάκρυνσής του από τη συζυγική εστία μέχρι την ακρόαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο (είχε οριστεί για τις 24 του προσεχούς Φεβρουαρίου).

Ταυτόχρονα, τέθηκε όρος από το Δικαστήριο όπως παρευρίσκεται σε αστυνομικό σταθμό κάθε Τετάρτη και Σάββατο, για να διασφαλιστεί η παρουσία του στην δίκη. Επιπλέον και σύμφωνα πάντα με τον κ. Ανδρέου, ο 42χρονος μπήκε στην λίστα stop list και παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα για να μην μπορεί να φύγει από την Κύπρο.

Το Δικαστήριο όρισε την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του 42χρονου στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Ανδρέου ανάφερε πως το ζεύγος και τα παιδιά του, βρισκόταν στην Κύπρο με το καθεστώς αιτητών πολιτικού ασύλου εδώ και 18 μήνες.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η Αστυνομία, πως ακόμα μια γυναίκα, ενώ γνώριζε η Αστυνομία, δεν προστατεύτηκε, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί, ο κ. Ανδρέου απάντησε πως από την γυναίκα ζητήθηκε να απομακρυνθεί από την οικία της για την προστασία της και να μεταβεί σε καταφύγιο, όμως αυτή αρνήθηκε.

Υπενθυμίζουμε πως 31χρονη ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο ηλικίας 16 και 17 ετών διαμένουν στην Συρία και τα πέντε κάτω των 12 ετών μαζί της. Τα τρία από τα πέντε παιδιά που διέμεναν με την μητέρα τους, ήταν στο σπίτι τη στιγμή του φονικού, ενώ αυτή τη στιγμή και τα πέντε παιδιά της θανούσας που διέμεναν μαζί της, ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

Την δολοφονηθείσα γυναίκα εντόπισε στις 11:40,(Δευτέρα 20/01) λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην κατοικία όπου διαμένει στην Πάφο.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top