ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Φάκας λύνει το μυστήριο για την φωτεινή λάμψη - «Η φύση έχει τον τρόπο της να μας προστατεύει»

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Φάκας λύνει το μυστήριο για την φωτεινή λάμψη - «Η φύση έχει τον τρόπο της να μας προστατεύει»

«Η φύση έχει τον τρόπο της να μας προστατεύει και ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί», ανάφερε στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρίας Κύπρου, Χρύσανθος Φάκας.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Σχετικά με την φωτεινή λάμψη, που εμφανίστηκε στους ουρανούς της Κύπρου, το βράδυ της Τρίτης 21/01, γύρω στις 10:00 το βράδυ, ο κ. Φάκας μας έδωσε τα φώτα του και μοιράστηκε την γνώση του μαζί μας.

Η έντονη λάμψη θα μπορούσε να ήταν και αστραπή, ανάφερε ο κ. Φάκας, ωστόσο «ο κόσμος βλέπει καθημερινά αστραπές και αυτό δεν ήταν αστραπή» είπε.

Όπως μας ανέφερε, και σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των πολιτών, πρόκειται μάλλον για ένα ουράνιο σώμα (πέτρωμα), το οποίο μπήκε στην τροχιά της γης και εξαϋλώθηκε από την πυκνότητα της ατμόσφαιρας.  

Ο πλανήτης μας, έχει τα δικά του αμυντικά συστήματα, και ένα από αυτά είναι να καταστρέφει τα ουράνια σώματα που μπαίνουν στην ατμόσφαιρα, με την δύναμη της βαρύτητας της γης και της πυκνότητας.

Το φαινόμενο όπως καταγράφηκε από κάμερα. Φωτογραφία από ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ στο facebook

Οπόταν και σύμφωνα πάντα με τον κ. Φάκα, το ουράνιο αυτό σώμα εξαϋλώθηκε (καταστράφηκε/κάηκε) στην πορεία του προς την επιφάνεια της γης.

Μας ανάφερε, επίσης, πως το ουράνιο αυτό σώμα, πιθανολογείται πως έχει το μέγεθος μιας μπάλας του τένις μέχρι μιας μπάλας ποδοσφαίρου και ταξίδευε με ταχύτητα, περίπου 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο προς την επιφάνεια της γης.

Επίσης και όσον αφορά στο πού κατέληξε αυτό το πέτρωμα, ο Χρύσανθος Φάκας επεσήμανε πως «πολύ πιθανόν να μην τα κατάφερε να φτάσει στην επιφάνεια της γης και καταστράφηκε».

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Μόρφου ανάφερε ο κ. Φάκας, και προέτρεψε τον κόσμο να μην ανησυχεί για τις φωτεινές λάμψεις.

«Οι φωτεινές λάμψεις είναι απόδειξη πως η φύση κάνει την δουλειά της και μας προστατεύει», ανάφερε κλείνοντας ο κ. Φάκας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top