ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΥΠΕΣ προχωρεί στην διαφοροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κύπρου

Το ΥΠΕΣ προχωρεί στην διαφοροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κύπρου

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με εφόδιο τις νέες αλλαγές που προκρίθηκαν στον ευρωπαϊκό χώρο, το προχωρεί στην διαφοροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Κύπρου, με στόχο την αντιμετώπιση ενός από τα σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία η Δημοκρατία βρέθηκε πότε αντιμέτωπη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα συμπεράσματα του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ οριοθετούν την εντός διμήνου παρουσίαση της νέας μεταναστευτικής πολιτικής και πολιτικής ασύλου της ΕΕ.
 
Εν όψει της αναθεώρησης της της μεταναστευτικής πολιτικής, η Κύπρος διεκδίκησε τόσο μέσα από την κατ’ ίδιαν συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο Ylva Johansson, όσο και με τις παρεμβάσεις του Υπουργού Εσωτερικών στην σύνοδο, την συμπερίληψη προνοιών στην νέα πολιτική για την συγκρότηση ενιαίου καταλόγου ασφαλών χωρών, την ενεργοποίηση των μηχανισμών επιστροφής σε τρίτες χώρες  από την FRONTEX, αλλά και την ανάληψη από μέρους της ΕΕ πρωτοβουλίας για επίτευξη συμφωνιών με τρίτες χώρες.
 
Πρόσθετα, εξασφαλίστηκε η από μέρους του FRONTEX και του ΕΑΣΟ παροχή τεχνικής υποστήριξης και εμπειρογνωμοσύνης για τα υπό δημιουργία κλειστά κέντρα, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι ο FRONTEX είναι έτοιμος να αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των επιστροφών της Κύπρου σε τρίτες χώρες.

AΠΟ ΚΥΠΕ 
 


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top