Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τις συντεχνίες των εργαζομένων στον ΟΣΕΑ συναντάται ο Υπουργός Μεταφορών

Με τις συντεχνίες των εργαζομένων στον ΟΣΕΑ συναντάται ο Υπουργός Μεταφορών

Τους προβληματισμούς των συντεχνιών των εργαζομένων στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ), σε σχέση με τις νέες συμβάσεις θα ακούσει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, σε συνάντηση που αναμένεται να έχει μαζί τους την Δευτέρα (27/01), στο Υπουργείο.

Κληθείς μετά το πέρας της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου να σχολιάσει τη στάση εργασίας των εργαζομένων, με αφορμή τη συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών με άλλη Κοινοπραξία για το θέμα των δημόσιων συγκοινωνιών στην επαρχία Αμμοχώστου, ο κ. Καρούσος είπε ότι υπάρχει διαδικασία προσφορών και έχει γίνει κατακύρωση, ενώ υπάρχουν κάποιες προσφυγές τα δικαστήρια.
 
Ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι για την υπόθεση που αφορά τη σύμβαση για την Επαρχία Λευκωσίας, το δικαστήριο ήδη έχει εκδώσει την απόφασή του και η σύμβαση έχει υπογραφεί, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καρούσο, οι αποφάσεις για τις υπόλοιπες υποθέσεις αναμένονται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
 
Είπε ακόμη κάλεσε στο Υπουργείο, τόσο τις συντεχνίες, όσο και τους οδηγούς «αν και εφόσον το επιθυμούν» για να ακούσει τους προβληματισμούς τους και τα θέματα που τους απασχολούν ώστε «να δούμε πως προχωρούμε».
 
«Υπάρχει όρος μέσα στις συμβάσεις αυτές ότι ο ανάδοχος υποχρεούται να διατηρήσει το υφιστάμενο προσωπικό» είπε Υπουργός, ενώ ανέφερε ότι θα συζητήσει τους προβληματισμούς που υπάρχουν με λεπτομέρεια κατά τη συνάντηση μαζί τους. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στη 13.00.
 
Εγκρίθηκε η στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη
-----------------------------------
Εξάλλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει το Υφυπουργείο Καινοτομίας και Ψηφιακού μετασχηματισμού εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Καρούσος, η Κύπρος κατέχει την 19η θέση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού στο δημόσιο. Με τη σωστή εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης και της στρατηγικής μπορούμε να καταστούμε πρωτοπόροι, είπε.
 
Ανέφερε επίσης ότι η στρατηγική στηρίζεται στους τέσσερεις βασικούς πυλώνες που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη μεγιστοποίηση επενδύσεων μέσω συμπράξεων, τη δημιουργία εθνικής βάσης δεδομένων (big data center), την καλλιέργεια των ταλέντων και της δια βίου μάθησης και την αντιμετώπιση θεμάτων ηθικής σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη.
 
Ο Υπουργός είπε τέλος ότι το σχέδιο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων αναμένεται να εξαγγελθεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (27/01).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μάστιγα» το λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα - Μόνο έξι περιπτώσεις σε μια βδομάδα - «Δεν ελέγχονται όλοι οι διερχόμενοι…»

Κασσελάκης για το ατόπημα με τα κατεχόμενα - «Αλίμονο αν οι άνθρωποι καθορίζονται από τα λάθη που διορθώνουν»

Θάνατος 29χρονου στη Λεμεσό: Αυτά είναι τα ευρήματα της νεκροτομής

Τα νέα ονόματα με τα οποία «βαπτίστηκαν» οι κακοκαιρίες στην Κύπρο – Έτσι επιλέγονται

Κύπριος γιατρός στους 100 κορυφαίους στην Παιδογκολογία διεθνώς

Βάζουν κάμερες τροχαίας σε δύο σημεία στη Λάρνακα - Πού θα τοποθετηθούνΑπό πολίτη εντοπίστηκε το πτώμα στη Λεμεσό - Ψάχνουν τους φακέλους με τα ελλείποντα πρόσωπα - Εικόνες από το σημείο

Από πολίτη εντοπίστηκε το πτώμα στη Λεμεσό - Ψάχνουν τους φακέλους με τα ελλείποντα πρόσωπα - Εικόνες από το σημείο

Τους φακέλους με τα ελλείποντα πρόσωπα ανοίγουν οι Αρχές, με σκοπό να βρουν σε ποιον ανήκει το πτώμα που εντοπίστηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, το μεσημέρι της Τρίτης 03 Οκτωβρίου, σε ανοιχτό χώρο βόρεια του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top