ΚΥΠΡΟΣ: Τη βελτίωση των χαμηλών συντάξεων, ζητεί η ΕΚΥΣΥ

ΚΥΠΡΟΣ: Τη βελτίωση των χαμηλών συντάξεων, ζητεί η ΕΚΥΣΥ

Τη βελτίωση των χαμηλών συντάξεων ούτως ώστε να  μην  έχει συνταξιούχους φτωχούς με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, ζήτησε ο ΓΓ της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) Κώστας Σκαρπάρης στο πλαίσιο της συνέλευσης  των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, ο κ. Σκαρπάρης ζήτησε επίσης να καταργηθεί το άδικο και ισοπεδωτικό, όπως είπε, πέναλτι 12% που επιβάλλεται στους συνταξιούχους 63 χρονών, να επανέλθει το πασχαλινό επίδομα στα επίπεδα και κριτήρια του 2012  και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που  παρουσιάζονται  στο ΓεΣΥ  και επηρεάζουν τους ηλικιωμένους.
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι συνταξιούχοι Δαλιού αφού ενημερώθηκαν και για τη πλούσια δράση αλλά και για τους άμεσους στόχους της Οργάνωσης  τους για επανάκτηση των δικαιωμάτων τους επέκριναν έντονα τις τράπεζες  για την απαράδεκτη  συμπεριφορά  τους έναντι ιδιαίτερα των συνταξιούχων με τις υπερχρεώσεις που επιβάλουν».

Τέλος, οι συνταξιούχοι κάλεσαν την Κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα  να παρέμβουν για να βάλουν τάξη σε αυτές τις αυθαίρετες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποφάσεις  των τραπεζών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE