ΔΙΕΘΝΗ

Σε καραντίνα στη Σιβηρία οι Ρώσοι πολίτες, που απομακρύνονται από την Κίνα

Σε καραντίνα στη Σιβηρία οι Ρώσοι πολίτες, που απομακρύνονται από την Κίνα

Οι Ρώσοι πολίτες, όπως και οι πολίτες άλλων χωρών που απομακρύνονται από την Κίνα, θα εγκατασταθούν προσωρινά στην περιοχή της Τιουμέν, όπου θα παραμείνουν σε συνθήκες καραντίνας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής Κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.  

 
«Ως τόπος διαμονής των δικών μας πολιτών, όπως και πολιτών της Ευρωασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Ουκρανίας, στον οποίο θα βρίσκονται σε συνθήκες καραντίνας, έχει ορισθεί η περιοχή Τιουμέν ως η περιοχή που είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια τέτοια υποδοχή», δήλωσε η Γκόλικοβα. 
 
Η ίδια είπε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ο τελικός κατάλογος των Ρώσων πολιτών που θα απομακρυνθούν από την Κίνα.   
 
Τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρουν μαζί με τους Ρώσους πολίτες και πολίτες της Ευρωασιατικής Ένωσης και της Ουκρανίας. 
 
Στο μεταξύ, τα πρώτα λεωφορεία με Ρώσους πολίτες, που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, έφθασαν σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο "Τανχέ" της πόλης Ουχάν που είναι το διοικητικό κέντρο της επαρχίας Χουμπέι ( Κεντρική Κίνα), μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Πεκίνο επικαλούμενο Ρώσο πολίτη που αναχωρεί από την Ουχάν.   
           
Ο Ρώσος πρέσβης στο Πεκίνο Αντρέι Ντενίσοφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι η Ρωσία έλαβε μερικά αιτήματα από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζουν στην Ουχάν, οι οποίοι ζητούν να τους πάρουν από την πόλη.    
           
"Πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα, αλλά οι εταίροι μας που έφθαναν συχνά εδώ έπαιρναν με τα αεροπλάνα όσους έτυχε να βρουν και αναχωρούσαν", δήλωσε ο Ντενίσοφ και προσέθεσε ότι "παρά πολλοί πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνονται σε εμάς, επειδή ίσως να τους ξέχασαν ή δεν τους υπολόγισαν".   
 
Η Ρωσία θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και υπολογίζει να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατόν θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτόν, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.   
           
Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Ρωσία διαθέτει μια πολύ καλή σχολή επιδημιολόγων, γεγονός που το αποδεικνύει το ρωσικό παρασκεύασμα για την καταπολέμηση του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα .
 
"Το ότι εμείς πρώτοι δημιουργήσαμε το σκεύασμα κατά του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, το οποίο αποδείχθηκε το πιο αποτελεσματικό, είναι αποτέλεσμα της δικής μας σχολής" υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.   
 
Στο μεταξύ, η επιδημία του κορωνοϊού πιθανόν θα έχει κάποιον αντίκτυπο στις αμερικανικές εφοδιαστικές αλυσίδες αλλά οι συνέπειες πιθανόν δεν θα είναι καταστροφικές, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business.
 
"Δεν είναι καταστροφή", δήλωσε ο Κάντλοου, προσθέτοντας αργότερα: "Το έχουμε περάσει και στο παρελθόν και νομίζω απλά ότι ο αντίκτυπος είναι ελάχιστος". 
 
Στο μεταξύ, ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγέων πετρελαίου ΟΠΕΚ και η Ρωσία συσκέπτονται στη Βιέννη για μία μείωση της παραγωγής τους και την πιθανότητα να επισπεύσουν τη σύνοδό των αρμόδιων Υπουργών, που προβλέπεται για τις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρακινού Υπουργείου Πετρελαίου Ασέμ Τζιχάντ.
 
Σήμερα και αύριο, η τεχνική επιτροπή του ΟΠΕΚ και οι εταίροι του θα συζητήσουν για τη μείωση της τιμής προσφοράς του αργού πετρελαίου σε συσχετισμό με την επιδημία του κορωνοϊού, προκειμένου να βοηθήσουν το καρτέλ να ρυθμίσει τα ποσοστά παραγωγής του, με στόχο την τελική διαμόρφωση της τιμής του. 
 
"Είναι απαραίτητη μία μείωση βάσει των αναγκών της αγοράς και των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού; Ιδού τι θα συζητήσει η επιτροπή, επί τη βάσει των τεχνικών αναφορών που της έχουμε υποβάλει", τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιχάντ, τονίζοντας πως "όποια νέα μείωση δεν πρόκειται να ανακοινωθεί παρά κατά τη διάρκεια της υπουργικής συνόδου".
 
Η σύνοδος τούτη έχει προγραμματισθεί για τις 5 και 6 Μαρτίου, όμως μπορεί να επισπευσθεί "αναλόγως των αναγκών της αγοράς και της εξέλιξης του νέου κορωνοϊού ", πρόσθεσε ο ίδιος.
           
Η American Airlines, η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρία, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε όλες τις πτήσεις της προς και από το Χονγκ Κονγκ. 
 
Το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό, τη δεύτερη τέτοια περίπτωση εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Εκπρόσωπος της American Airlines δήλωσε ότι η αναστολή των πτήσεων του Χονγκ Κονγκ προς και από το Λος Άντζελες και το Ντάλας θα ισχύσει έως τις 20 Φεβρουαρίου. 
 
Οι περιορισμοί που έχει επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση σε πτήσεις και πολίτες που έχουν επισκεφθεί την ηπειρωτική Κίνα και τέθηκαν σε ισχύ προχθές, Κυριακή, δεν έχουν επηρεάσει το Χονγκ Κονγκ.
 
Την Παρασκευή, η American Airlines ανέστειλε τις πτήσεις της προς και από την ηπειρωτική Κίνα έως τις 27 Μαρτίου.
 
Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρία του Χονγκ Κονγκ Cathay Pacific σχεδιάζει να μειώσει κατά 30% τη δυναμικότητά της τους επόμενους δύο μήνες, συμπεριλαμβανομένου του 90% περίπου των πτήσεων της στην ηπειρωτική Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Αουγκούστους Τανγκ.

 

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top