ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούσιος για Spitfire: H Κυβέρνηση δεν προτίθεται με κανένα τρόπο να δεχθεί νέα τετελεσμένα

 Κούσιος για Spitfire: H Κυβέρνηση δεν προτίθεται με κανένα τρόπο να δεχθεί νέα τετελεσμένα

Κυβέρνηση αναμένει το αποτέλεσμα των ενεργειών των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με το "Spitfire", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπο,ς Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα τετελεσμένα και ότι έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για μέτρα σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.


Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντούσε, στο πλαίσιο δηλώσεων του στο Προεδρικό, σε ερώτηση αν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από πλευράς ΟΥΝΦΙΚΥΠ για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το “Spitfire”.


«Παρά τις επανειλημμένες και εντονότατες – πρέπει να πω- διαμαρτυρίες μας σε πολλά επίπεδα στα Ηνωμένα Έθνη και παρά την ανάληψη ενεργειών εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών προς αυτή την κατεύθυνση για επίλυση του θέματος, δυστυχώς, μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχουμε οποιαδήποτε θετικά αποτελέσματα», είπε.
Η θέση μας, επισήμανε ο κ. Κούσιος,«είναι όσο έντονη μπορεί να είναι, και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται με κανένα τρόπο να δεχθεί νέα τετελεσμένα».


«Θα αναμένουμε τις εξελίξεις και σήμερα και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα από τα Ηνωμένα Έθνη για το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε.


Σε ερώτηση ποιά μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε: «Να μου επιτρέψετε να αναμένουμε τις ενέργειες των Ηνωμένων Εθνών, να δούμε αν θα αποδώσουν, και η Κυβέρνηση, ναι, είναι προετοιμασμένη να πάρει κάποια μέτρα εάν δεν έχουμε τα θετικά αποτελέσματα τα οποία αναμένουμε».


Σε ερώτηση αν ανάμεσα στα μέτρα είναι και η επάνδρωση φυλακίων, τα οποία δεν επανδρώνονται μετά την συμφωνία απαγκίστρωσης, επανέλαβε: «Όπως έχω πει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και μετά θα ανακοινώσουμε τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν». Αλλά, σημείωσε, «η Κυβέρνηση έχει ήδη πάρει αποφάσεις για τα μέτρα αντίδρασης».

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top