ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση κατεχόμενα: Προηγείται ο Τατάρ, δεύτερος ο Ακιντζί

Δημοσκόπηση κατεχόμενα: Προηγείται ο Τατάρ, δεύτερος ο Ακιντζί

Με ποσοστό 35,2% προηγείται ο Τατάρ έναντι 29,3% του Ακιντζί και 17,4% του Ερχουρμάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία παρουσιάστηκε στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθυντής της Gezici Research, Μουράτ Γκεζιντζί ανέφερε ότι η δημοσκόπηση έγινε στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου, 2020 σε δείγμα 4.428 ατόμων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 35,2% των ερωτηθέντων επιλέγουν τον Τατάρ, το 29,3% τον Ακιντζί και το 17,4% τον Ερχουρμάν.

Αν υπάρξει δεύτερος γύρος, το 38,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα νικήσει ο Τατάρ, το 31,8% ο Ακιντζί και το 13,1% ο Ερχουρμάν.

Σε ενδεχόμενο δεύτερο γύρο το 47,7% των ερωτηθέντων θα ψηφίσουν τον Τατάρ μεταξύ αυτού και του Ακιντζί ενώ το 42,2% θα ψηφίσει τον Ακιντζί και το 10,1% δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Σε ερώτηση τι αναμένουν από τον νικητή το 77,9% θέλει να φροντίσει να εσωτερικά προβλήματα, το 61,6% τον θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, το 48,1% επιθυμεί να καταλαβαίνει οικονομικά, το 27,8% να δώσει σημασία στην προστασία της κουλτούρας των Τουρκοκυπρίων, το 16,8% θέλει να είναι σε αρμονία με την «κυβέρνηση», το 12,6% θέλει να έχει καλές σχέσεις με την ΕΕ, το 10,3% επιθυμεί να τηρεί ίσες αποστάσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα και το 7,3% να έχει καλές σχέσεις την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, το 84,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει, το 12,2% ότι θα πρέπει να παραμείνει ως έχει και το 3,4% των ερωτηθέντων ότι θα πρέπει να ανοίξει και να επιστραφεί στους Ελληνοκύπριους.

Το 78,7% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, έναντι 18% που πιστεύει ότι θα επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης το 80,8% επιθυμεί να παραμείνει η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη, το 3% θέλει να ακυρωθεί και το 6,4% επιθυμεί ως εγγυητές την ΕΕ και τον ΟΗΕ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top