ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπόθεση Λαρένα: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ δήλωση για το ισπανικό δημοσίευμα

Υπόθεση Λαρένα: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ δήλωση για το ισπανικό δημοσίευμα

Αποκαλυπτική δήλωση στο ΚΥΠΕ, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, με αφορμή το ισπανικό δημοσίευμα για ποδοσφαιρική διαφθορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

EL CONFIDENCIAL: «Κύκλωμα στην Κύπρο με σύνδεσμο πρώην παίκτη ΑΕΚ – Τέσσερις αγώνες με τζίρο €840.000…» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από ΚΟΠ για το Ισπανικό δημοσίευμα

AEK για το Ισπανικό δημοσίευμα: «Είμαστε στη διάθεση των αρχών»

Επίσημη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟΕΛ για το ισπανικό δημοσίευμα: «Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα 2017-18…»

Πήρε ΘΕΣΗ και ο Απόλλωνας για το ισπανικό δημοσίευμα: «Μόνο γέλιο προκαλούν…»

Αστυνομία για Λαρένα: «Από τον Μάρτιο του 2019 μας έδωσαν πληροφορίες» – Γιατί δεν βγήκε ένταλμα σύλληψης

Αναλυτικά:

Κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων, που διεξήγαγε η ισπανική αστυνομία το 2018, λήφθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες Ισπανού ποδοσφαιριστή, που αγωνιζόταν τότε στην Κύπρο, που περιείχαν πιθανά στοιχεία για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ερωτηθείς σχετικά με ισπανικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων κυπριακών ομάδων σε προσυνεννοημένους αγώνες.

«Όπως αναφέρθηκε από τις ισπανικές αρχές, κατά τις επιχειρήσεις τους συνέλαβαν και ανέκριναν ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν τότε στην Κύπρο, ωστόσο από τις εξετάσεις της αστυνομίας της Ισπανίας, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν συγκεκριμένα στοιχήματα, που να αποδεικνύουν με οποιοδήποτε τρόπο ότι κάποιος αγώνας για τον οποίο έγινε στοίχημα, ήταν χειραγωγημένος», πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρέου είπε, επιπρόσθετα, ότι στις 12 Μαρτίου 2019 λήφθηκε μήνυμα στην κυπριακή Αστυνομία, που στάλθηκε από τις ισπανικές αρχές, το οποίο αναφερόταν σε πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων ομάδων της Α΄ Κατηγορίας του κυπριακού Πρωταθλήματος.

«Σύμφωνα με το μήνυμα, κατά τη διάρκεια δύο επιχειρήσεων, που διεξήγαγε η ισπανική αστυνομία το 2018, λήφθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες Ισπανού ποδοσφαιριστή, που αγωνιζόταν τότε στην Κύπρο, που περιείχαν πιθανά στοιχεία για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων. Στο μήνυμα των ισπανικών αρχών, επισυναπτόταν επίσης μέρος των υπόπτων συνομιλιών του ποδοσφαιριστή», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ανδρέου είπε, επίσης, ότι οι πληροφορίες των ισπανικών αρχών προέκυψαν από παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ισπανικών αριθμών κλήσεως, μεταξύ των οποίων κάποιος λάμβανε σήμα από κυπριακό δίκτυο τηλεπικοινωνίας.

«Ωστόσο λόγω του ότι η παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην Κύπρο απαγορεύεται, με τη λήψη των πληροφοριών, η υπόθεση τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας. Η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες για πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ κυπριακών και ισπανικών αρχών, με σκοπό να ληφθεί το πλήρες περιεχόμενο των συνομιλιών», σημείωσε.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στις 23 Ιουλίου 2019 και σε αυτή συμμετείχαν, εκπρόσωπος της ομάδας εργασίας AP Sport Corruption της Europol και της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας και αντιπροσωπία της Αστυνομίας Κύπρου, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του ΤΑΕ (Ε) Αρχηγείου.

«Όπως αναφέρθηκε από τις ισπανικές αρχές, κατά τις επιχειρήσεις τους συνέλαβαν και ανέκριναν ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν τότε στην Κύπρο, ωστόσο από τις εξετάσεις της αστυνομίας της Ισπανίας, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν συγκεκριμένα στοιχήματα, που να αποδεικνύουν με οποιοδήποτε τρόπο ότι κάποιος αγώνας για τον οποίο έγινε στοίχημα, ήταν χειραγωγημένος», πρόσθεσε.

Όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, οι συνομιλίες που κατέχουν οι ισπανικές αρχές απομαγνητοφωνήθηκαν πιστά, μεταφράστηκαν από τα ισπανικά στα αγγλικά και στάλθηκαν στην Αστυνομία Κύπρου για αξιολόγηση.

«Το μεταφρασμένο περιεχόμενο των συνομιλιών έφθασε στα χέρια της Αστυνομίας Κύπρου, τον Οκτώβριο του 2019 και μεταφράστηκε στην ελληνική γλώσσα. Στις 30 Ιανουαρίου 2020, η υπόθεση διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία υποβάλλοντας συγκεκριμένα ερωτήματα όσον αφορά τον τρόπο περαιτέρω χειρισμού της υπόθεσης», είπε.

Εφαρμογή Red Button – Γραμμή 1460

Όσον αφορά τις πληροφορίες που συνεχίζονται να έρχονται στην γραμμή 1460 και στην εφαρμογής «Red Button», ο κ. Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι πληροφορίες αυτές λαμβάνονται από τον Ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος έχει οριστεί για να χειρίζεται αυτού του είδος τις υποθέσεις, τις οποίες διαβιβάζει στην ανακριτική ομάδα.

Όπως είπε, η ανακριτική αυτή ομάδα ταξινομεί και θέτει σε προτεραιότητα τις πληροφορίες τούτες και οι εξετάσεις, που κάνει η ανακριτική ομάδα, έχουν σκοπό να μετουσιώσουν, κατά κάποιο τρόπο, την πληροφορία σε μαρτυρία ή σε γραπτές καταθέσεις, ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτή στο δικαστήριο.

«Οπότε, οι ανακριτές καλούνται να προβούν σε τούτες τις ενέργειες, σε τούτη την δουλειά, η οποία είναι αρκετά επίπονη. Όμως, εμείς ζητούμε από τον κόσμο να συνεχίσει να δίνει πληροφορίες όσο μικρές κι αν θεωρεί ότι είναι οι πληροφορίες τούτες, γιατί για μας είναι πολύ σημαντικές. Ειδικά, στην τελευταία υπόθεση, η οποία διερευνάται, κάποιες πληροφορίες είχαν ενισχύσει, κατά κάποιο τρόπο, την υπάρχουσα μαρτυρία», κατέληξε ο κ. Ανδρέου.

Πηγή: ΚΥ.Π.Ε.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top