ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΓ. ΝΑΠΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Τρία σημεία οδήγησαν την Αστυνομία στην σύλληψη του 38χρονου Χ. Χρ. – ‘Δεν φέρω ένσταση, δεν έχω ανάμειξη’

ΑΓ. ΝΑΠΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Τρία σημεία οδήγησαν την Αστυνομία στην σύλληψη του 38χρονου Χ. Χρ. – ‘Δεν φέρω ένσταση, δεν έχω ανάμειξη’

Τρεις φαίνεται να είναι οι βασικές παράμετροι που οδήγησαν την Αστυνομία στη σύλληψη του 38χρονου Χ. Χρ., ως ύποπτου για το έγκλημα την δολοφονική απόπειρα τα ξημερώματα της Κυριακής (16/02).

Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε ο υπαστυνόμος του ΤΑΕ Αμμοχώστου, Π. Δρουσιώτης, την Τρίτη (17/02) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας για εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας προκειμένου να εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου, το οποίο και εν τέλει εγκρίθηκε.

Παραθέτουμε τα τρία σημεία:
1. Το όπλο: Το καλάσνικοφ συνδέθηκε με την εγκληματική ενέργεια (βλ. βαλλιστική εξέταση με βάση τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή), ενώ όπως είπε ο κ. Δρουσιώτης «το ίδιο όπλο συνδέθηκε με τον ύποπτο, με επιστημονική μαρτυρία».

2. Βίντεο και ξενοδοχείο: Οι κινήσεις του που καταγράφονται από διάφορα κλειστά κυκλώματα ταυτίζονται με τις ώρες που διαπράχθηκε το έγκλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ύποπτος που διανυκτέρευσε σε δυο ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα μεταξύ των ημερομηνιών 14-16/02, εντοπίστηκε μέσω οπτικού υλικού να επιστρέφει στο τουριστικό κατάλυμα όπου διέμενε 10 λεπτά μετά τη διάπραξη της δολοφονικής απόπειρας (02:02, 16/02).

3. Η φόρμα με τις τρεις λευκές γραμμές: Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, μισή ώρα πριν από τη διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, άγνωστο πρόσωπο πέρασε έξω από το καφεστιατόριο όπου έγινε η επίθεση. Το εν λόγω πρόσωπο μιλούσε στο τηλέφωνο, είχε καλυμμένο το κεφάλι με φούτερ και φορούσε χαρακτηριστική μαύρη φόρμα με τρεις λευκές γραμμές κατά μήκος των μανικιών. Τη Δευτέρα (17/02) και μετά τη σύλληψη του υπόπτου, εκτελέστηκε ένταλμα έρευνας της οικίας του στην Πάφο, όπου εντοπίστηκε φόρμα χρώματος μαύρου με τρεις άσπρες ρίγες κατά μήκος των μανικιών.

Να σημειωθεί πως ο ύποπτος, ο οποίος παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, αναφέροντας πως δεν είχε καμία ανάμειξη στη δολοφονική απόπειρα.

Θυμίζουμε πως τα ξημερώματα της Κυριακής (16/02) στις 02:02, άγνωστο πρόσωπο προσέγγισε καφεστιατόριο στην οδό Κρύου Νερού και άρχισε να πυροβολεί τους θαμώνες, τραυματίζοντας τέσσερα πρόσωπα, μια γυναίκα και τρεις άνδρες. Εν συνεχεία ο δράστης τράπηκε σε φυγή τρέχοντας προς το μουσείο «Θάλασσα», 150 μ. ανατολικά από το σημείο της επίθεσης. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν 15 κάλυκες.

Απ΄ όλα τα στοιχεία και τις ενδείξεις συνάγεται ότι ο δράστης είχε ως στόχο γνωστό επιχειρηματία και ιδιοκτήτη νυκτερινών μαγαζιών της Αγίας Νάπας. 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top