ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόσωπο που θα προβεί στη διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης οφείλει να ενημερώσει τον Έφορο Φορολογίας

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόσωπο που θα προβεί στη διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης οφείλει να ενημερώσει τον Έφορο Φορολογίας

Πρόσωπο που σκοπεύει να προβεί στη διοργάνωση καλλιτεχνικής εκδήλωσης, η οποία σημαίνει τη διοργάνωση καλλιτεχνικής δραστηριότητας με τη συμβολή καλλιτέχνη ή/και καλλιτεχνικής ομάδας στη Δημοκρατία, η οποία πραγματοποιείται με ή χωρίς αντιπαροχή από το κοινό, οφείλει, το αργότερο ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή αυτής, να ενημερώσει σχετικά τον Έφορο Φορολογίας αναφορικά με την πρόθεση του αυτή.

 
Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, έχει εκδοθεί σχετική Γνωστοποίηση η οποία έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 24.1.2020 (ΚΔΠ 27/2020) και στην οποία επισυνάπτεται το σχετικό Έντυπο (Έντυπο ΤΦ 2007) 2020, το οποίο θα πρέπει να υποβάλλεται από το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που έχουν πρόθεση να προβούν στη σχετική διοργάνωση.
 
Επισημαίνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να προσκομίζεται το συμβόλαιο που υπογράφεται μεταξύ του οργανωτή της εκδήλωσης και του καλλιτέχνη ή της εταιρείας που εκπροσωπεί τον καλλιτέχνη.
 
Αναφέρεται επίσης ότι αφού το σχετικό Έντυπο υποβληθεί στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία (Έμμεσης Φορολογίας - ΦΠΑ) του Τμήματος Φορολογίας  και αφού παρουσιαστούν τα αναγκαία έγγραφα και πληροφορίες, θα καθοριστεί το ποσό του οφειλόμενου φόρου σε σχέση με την εκδήλωση. 
 
Προστίθεται ότι το ποσό του οφειλόμενου φόρου που θα υπολογιστεί θα πρέπει να καταβληθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου λειτουργού του Τμήματος Φορολογίας.
 
Το εν λόγω ποσό που θα καταβληθεί, όπως αυτό έχει υπολογιστεί από τον Έφορο Φορολογίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΤΠ, θα αποτελεί προπληρωμή έναντι του συνολικού οφειλόμενου ποσού φόρου που θα προκύψει από την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

 

 

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top