ΑΘΛΗΤΙΚΑ

UEFA RANKING-15η θέση: Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ πριν το ΑΠΟΕΛ-Βασιλεία – Το ιδανικό σενάριο και τα κρίσιμα ματς

UEFA RANKING-15η θέση: Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ πριν το ΑΠΟΕΛ-Βασιλεία – Το ιδανικό σενάριο και τα κρίσιμα ματς

Σημαντικοί είναι οι αγώνες του ΑΠΟΕΛ με την Βασιλεία και για τις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες που διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη λόγω της βαθμολογίας στην UEFA και την μάχη για την… χρυσή 15η θέση που θα δώσει έξτρα εισιτήριο!

Αυτή την στιγμή η Κύπρος στέλνει 4 εκπροσώπους στην Ευρώπη (ένα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα) όμως εάν ο ΑΠΟΕΛ συνεχίσει την εκπληκτική του πορεία και κρατήσει την Κύπρο στην 15η θέση του UEFA Ranking, τότε από το 2021-22 θα έχουμε πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κύριοι ανταγωνιστές μας είναι η Σκωτία και η Ελλάδα.

Το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Βασιλεία είναι κρίσιμο όπως επίσης και τα ματς των Σκωτσέζικων, Ρέιντζερς και Σέλτικ αλλά και του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ.

Ο μεγάλος κίνδυνος για Κύπρο είναι οι δύο σκωτσέζικες ομάδες αφού η Σκωτία βρίσκεται μόλις 125 βαθμούς πίσω μας, όμως υπάρχει ένα συγκεκριμένο σενάριο που ευνοεί και Κύπρο και Σκωτία: Η Κύπρος αυτή την στιγμή είναι 15η και η Σκωτία 16η όμως η 14η Τσεχία είναι χωρίς ομάδα στην Ευρώπη και ο ΑΠΟΕΛ με μια νίκη και μια ισοπαλία κόντρα στη Βασιλεία θα στείλει την Κύπρο σίγουρα πάνω από τους Τσέχους. Εάν παράλληλα και οι Σκωτσέζοι πετύχουν έστω μια νίκη και μια ισοπαλία στα 4 ματς των Ρέιντζερς και Σέλτικ τότε θα ρίξουν τους Τσέχους 16ους. Σε αυτό το σενάριο εάν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί από την Άρσεναλ τότε θα κλειδώσουμε την 15η θέση.

Να θυμίσουμε ότι η κάθε νίκη του ΑΠΟΕΛ αλλά και των Ρέιντζερς και Σέλτικ δίνει 500 βαθμούς ενώ κάθε νίκη του Ολυμπιακού δίνει 400 βαθμούς για την Ελλάδα.

Εάν καταφέρουν οι γαλαζοκίτρινοι να στείλουν την Κύπρο στην 15η θέση, τότε από τη σεζόν 2021/22 η χώρα μας θα εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 1 και δύο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Αν παραμείνουμε στην 16η θέση ή πιο κάτω, η Κύπρος θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καμία στο Γιουρόπα 1 και τρεις στο Γιουρόπα 2.

Το πρόγραμμα των αγώνων της Πέμπτης και η βαθμολογία:

13η Δανία με 27.500 βαθμούς: 19:55 – Κοπεγχάγη – Σέλτικ
14η Τσεχία με 27.300 βαθμούς: Δεν έχει ομάδα στην Ευρώπη
15η Κύπρος με 26.750 βαθμούς: 22:00 – ΑΠΟΕΛ-Βασιλεία
16η Σκωτία με 26.625 βαθμούς: 19:55 – Κοπεγχάγη-Σέλτικ/22:00 Ρέιντζερς-Μπράγκα
17η Ελλάδα με 25.700 βαθμούς: 22:00 – Ολυμπιακός-Άρσεναλ

Πως λειτουργεί το σύστημα

Οι βαθμοί που κερδίζει μια ομάδα για κάθε νίκη ή ισοπαλία σε Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα είναι οι ίδιοι (2000 η νίκη, 1000 η ισοπαλία). Η διαφορά είναι πως οι βαθμοί αυτοί διαιρούνται με το σύνολο των ομάδων που εκπροσωπούν την κάθε χώρα στην Ευρώπη.

Από την στιγμή που η Ελλάδα έστειλε 5 εκπροσώπους φέτος οι βαθμοί για κάθε νίκη του Ολυμπιακού θα είναι 400 και για τον ΑΠΟΕΛ και την Κύπρο 500 καθώς είχαμε 4 εκπροσώπους στην Ευρώπη. Η ισοπαλία για την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ θα φέρνει 250 βαθμούς και για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό 200. Τα ίδια δεδομένα με Κύπρο ισχύουν και για Σκωτία, Κροατία, Σερβία και Δανία που έχουν 4 ομάδες.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Αντιμέτωπος με την Αστυνομία ο 10χρονος που φέρεται να προκάλεσε τις ζημιές στο σχολείο Λιβαδιών - Ποια η διαδικασία

Έτσι έκανε Πάσχα ο κόσμος: 7,5% πιο ακριβό το φετινό τραπέζι - «Χάθηκε από τα πρόσωπα του κόσμου η χαρά των ημερών»

Πολλά κιλά ναρκωτικά και γεμάτο πιστόλι βρήκαν σε οικία - Χειροπέδες σε 34χρονο - Δείτε φωτογραφίες

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Σύλληψη 29χρονου ενάμιση χρόνο μετά - Συνεχίζει να καταζητείται 30χρονος

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid - Ποιος ο λόγος



Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top