ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αίτημα του Μαμαλικόπουλου για να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα - Εκκρεμεί απάντηση

Αίτημα του Μαμαλικόπουλου για να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα - Εκκρεμεί απάντηση

Ο καταδικασθέντας για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα και ύποπτος για την ηθική αυτουργία της απόπειρας φόνου στο τουριστικό θέρετρο την περασμένη Κυριακή (16/02/2020), έχει υποβάλει αίτημα για να εκτίσει την ποινή φυλάκισής του στην Ελλάδα.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί (07/02/2014) σε ισόβια δεσμά για τη δολοφονία πέντε φρουρών του Φάνου Καλοψιδιώτη στις 23/06/2012.

Ο Μαμαλικόπουλος μετά την έφεσή του στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου που απορρίφθηκε ομόφωνα (20/09/2018), υπέβαλε αίτημα για μεταγωγή του σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Ελλάδα. Το εν λόγω αίτημα υποβλήθηκε μέσω του Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης της Κύπρου στο αντίστοιχο υπουργείο της Ελλάδας. Ωστόσο, εκκρεμεί η απάντηση.

Τα δεδομένα για τον ισοβίτη, πάντως, περιπλέκονται μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή εξετάζεται νέα σοβαρή υπόθεση σε βάρος του και το πιο πιθανό σενάριο είναι να οδηγηθεί σε δίκη. Κατά συνέπεια το θέμα ενδεχόμενης μεταγωγής του μπαίνει στον πάγο.

Το όνομα του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου επανήλθε στο προσκήνιο την περασμένη Παρασκευή (21/02), όταν οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ως ύποπτος για το σχεδιασμό και την ηθική αυτουργία της δολοφονικής απόπειρας εναντίον Κύπριου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα. Η δολοφονική επίθεση που φέρεται να διενεργήθηκε από τον 38χρονο συλληφθέντα Χ.Χ. για λογαριασμό του «Μαμ», είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων προσώπων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top