ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: «Θύμα απαγωγής με στόχο να φονευθεί» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ: «Θύμα απαγωγής με στόχο να φονευθεί» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Φαίνεται πως, με όλα τα στοιχεία και με όλες τις μαρτυρίες που έχουμε εξασφαλίσει, έπεσε θύμα απαγωγής με στόχο να φονευθεί».

Πρόκειται για δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού, Γιάννη Σωτηριάδη, σε σχέση με την περίπτωση εξαφάνισης του 31χρονου Αχμέντ Ζαϊντάν.

Η Αστυνομία συνέλαβε 40χρονο Ιορδανό, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε 8ημερο διάταγμα προσωποκράτησης. Ήταν το πρόσωπο με το οποίο είχε συναντηθεί τελευταία φορά.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, ο 40χρονος έχει υποπέσει σε αντιφάσεις στην κατάθεσή του σε σχέση με τον Ζαϊντάν.

Εδώ να σημειωθεί ότι ο Αχμέντ Ζαϊντάν είχε αποφυλακισθεί τον Δεκέμβριο (2019), ενώ η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί από το αδερφό του. Συγκεκριμένα, τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 14 Φεβρουαρίου.

Η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε: «Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι, ελλείπει από την κατοικία του στη Μουτταγιάκα, Λεμεσό, από το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου, 2020, ο πιο κάτω εικονιζόμενος, Ahmed Zaidan, 31 χρόνων, από Συρία, κάτοικος Κύπρου. Ο 31χρονος περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, ύψους περίπου 1.80μ., με κοντά, μαύρα μαλλιά και με τατουάζ στα δύο του χέρια. Κατά την αναχώρηση του από την κατοικία του, αυτός φορούσε άσπρες φόρμες».

Η σύλληψη πριν από έναν χρόνο
Ο Ζαϊντάν είχε συλληφθεί, έναν χρόνο προηγουμένως, στις 25 Φεβρουαρίου του 2019 σε ξενοδοχείο της Γερμασόγειας. Βρισκόταν εκεί με 27χρονο Τούρκο υπήκοο. Μαζί τους είχαν έμφορτο πιστόλι και 18 πλήρη φυσίγγια. Σχεδίαζαν εγκληματική ενέργεια.

Τότε είχε διαπιστωθεί ότι σε βάρος του Ζαϊντάν εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση διάρρηξης που διαπράχθηκε στα γραφεία γνωστής εταιρίας στη Λεμεσό τα Χριστούγεννα του 2017. Είχε κλαπεί από χρηματοκιβώτιο ποσό πέραν των 40 χιλιάδων ευρώ. Επίσης, όπως είχε γνωστό τότε, φερόταν να εμπλέκεται και σε υπόθεση εμπρησμού τριών οχημάτων στην Αγία Νάπα τον Οκτώβριο του 2017.

Εναντίον του 27χρονου διερευνάτο πληροφορία που τον ήθελε να ενέχεται σε φόνο στα κατεχόμενα. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι το πιστόλι είναι δικό χωρίς ωστόσο να κατέχει άδεια.

Ο Ζαϊντάν μετά τη σύλληψή του είχε οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και είχε καταδικασθεί σε έναν χρόνο φυλάκισης για τη διάρρηξη και κλοπή.

Το αυτοκίνητο
Το αυτοκίνητο με το οποίο κινείτο ο 31χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή του Fysko στη Λεμεσό και ανήκει σε υπόδικο στις Κεντρικές Φυλακές, για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Νίκου Ροδοθέου στις 26/11/2018.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top