ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανέτοιμη για τη ΜΕΓΑΛΗ πρόκληση η Νέα Σαλαμίνα, ψάχνει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μετά τη σοκαριστική πεντάρα η Ανόρθωση

Πανέτοιμη για τη ΜΕΓΑΛΗ πρόκληση η Νέα Σαλαμίνα, ψάχνει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μετά τη σοκαριστική πεντάρα η Ανόρθωση

Δεν θα είναι καθόλου υπερβολή αν πούμε ότι όλο το “οικοδόμημα” της Νέας Σαλαμίνας, “ζει και αναπνέει” για τον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου με αντίπαλο την Ανόρθωση, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης (26/02, 17:00) στο “Αμμόχωστος”.

Το 1-1 του πρώτου αγώνα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς και επιτρέπει φυσικά στους “ερυθρόλευκους” να αισιοδοξούν για την πρόκριση στα ημιτελικά, προκειμένου να βρεθούν ένα βήμα μακριά από την παρουσία τους στον τελικό του κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά από 19 ολόκληρα χρόνια (σσ. η τελευταία συμμετοχή τους ήταν το 2001 απέναντι στον Απόλλωνα)!

Το κλίμα είναι εξαιρετικό και υπάρχει ανυπομονησία γι΄ αυτό το μεγάλο παιχνίδι, που είναι ουσιαστικά, η μεγαλύτερη πρόκληση της φετινής σεζόν και όλοι στην ομάδα εύχονται φυσικά, να μην είναι η τελευταία!

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ξέρει πολύ καλά τις δυσκολίες του αγώνα και περιμένει αντίδραση από την Ανόρθωση μετά την ήττα-σοκ από τον Εθνικό με 5-0, γι΄ αυτό και έχει δουλέψει πολύ τις τελευταίες μέρες και στο ψυχολογικό κομμάτι, πέρα από το αγωνιστικό.

Αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα, αλλά και σε θέματα τακτικής σε σχέση με το προηγούμενο ματς απέναντι στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς όμως πολλές “παρεμβάσεις” στα πλάνα του, αφού αυτό το ματς είναι όλη η σεζόν τη δεδομένη στιγμή και δεν προσφέρεται για πολλά ρίσκα και ροτέισιον…

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε την Τρίτη (25/02) και μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης, ο Ελλαδίτης τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή, η οποία αποτελείται από 20 ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά:

Κίσσας, Βεσελόφσκι, Μπαραβίκας, Σέζαρ, Ροντρίγκεζ, Παύλου, Ρομάν, Λαμπότ, Χριστοφόρου, Κορρέια, Νουρ, Μαριάνοβιτς, Κωστή, Ρέινολντς, Σιαθάς, Σίμπσον, Κίνγκσλεϊ, Μαουρίσιο, Τέλφερ, Ελουντού.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Νέας Σαλαμίνας για να κλείσει θέση στα ημιτελικά, εκεί όπου περιμένει αντίπαλο η Ομόνοια, θα παίξει και ο κόσμος των “ερυθρολεύκων”, ο οποίος αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών και να αποτελέσει τον 12ο παίκτη της ομάδας, για να την σπρώξει στην πρόκριση.

Στο “αντίπαλο στρατόπεδο”, ακόμα είναι νωπές οι μνήμες από το… ισχυρό σοκ της συντριβής από τον Εθνικό, το οποίο φυσικά και δεν πέρασε στο ντούκου από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έθεσε τους παίκτες προ των ευθυνών τους και απαίτησε ολική επανεκκίνηση στη ρεβάνς του κυπέλλου κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, για να έρθει η πρόκριση στα ημιτελικά, ει δυνατόν και με πειστική εμφάνιση, που θα αποτελέσει το κατάλληλο “φάρμακο” τη δεδομένη στιγμή για “επούλωση των πληγών”, ενόψει και της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο κόουτς της “Κυρίας” έχει “σκανάρει” τα πάντα για τη συμπολίτισσα, όμως η εικόνα της ομάδας του στο Δασάκι, τον έβαλε σε σκέψεις αναφορικά με τους έντεκα που θα παρατάξει και το πλάνο με την τακτική που θα ακολουθήσει.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι όπου τίποτα δεν λειτούργησε σωστά απέναντι στον Εθνικό και δεν αποκλείονται και κάποιες κινήσεις-έκπληξη σε όλες τις γραμμές που ενδεχομένως να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τεχνικό…

Η ουσία είναι ότι, όποιοι κι αν αγωνιστούν σε αυτό το ματς, οφείλουν να δείξουν αντίδραση και αυτό απαιτεί ο Κετσπάγια, ο οποίος πήρε κι αυτός ένα καλό… μάθημα από το (απίστευτο) πάθημα κόντρα στους Αχνιώτες που ίσως αποδειχθεί πολύ χρήσιμο ενόψει της συνέχειας.

Στο πλευρό της Ανόρθωσης, παρά την πίκρα τους από το βαρύ κι ασήκωτο 5-0 στο Δασάκι, θα είναι και ο 12ος παίκτης της ομάδας, ο οποίος συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται φέτος για την ολική επαναφορά της “Κυρίας” και είναι βέβαιος πως καμία “κακή παρένθεση” δεν πρόκειται να χαλάσει ότι με πολύ κόπο κτίστηκε τη φετινή σεζόν…

Άλλωστε, η Ανόρθωση παραμένει στην κορυφή και διεκδικεί τον τίτλο και έχει ενώπιον της και την πρόκληση του κυπέλλου. Αν περάσει στα ημιτελικά, ο δρόμος για το νταμπλ θα είναι ανοιχτός. Δεν θα είναι φυσικά στρωμένος με… “ροδοπέταλα”, αλλά ούτε και με… “νάρκες”!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top