ΕΛΛΑΔΑ

Αποχώρησαν τελικά τα ΜΑΤ από Λέσβο - Δείτε την αποχώρηση των ΜΑΤ από την επιταγμένη περιοχή - VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποχώρησαν τελικά τα ΜΑΤ από Λέσβο - Δείτε την αποχώρηση των ΜΑΤ από την επιταγμένη περιοχή - VIDEO - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αναχώρησαν και επίσημα στις 9 το πρωί της Πέμπτης (27/02) οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το νησί της Λέσβου με το πλοίο «Νήσος Ρόδος», που πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο ειδικά για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο stonisi.

Του Γιώργου Τάττη

Βίντεο: Βάγια Μπουφέτη

Μάλιστα, υπήρξε και παρουσία διάφορων τοπικών αξιωματούχων για να επιβλέψουν τη διαδικασία αποχώρησης, όπως ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Στο μεταξύ, χθες υπήρξαν πάλι μάχες σώμα με σώμα, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν μεγάλη οργή προς τους ντόπιους διαδηλωτές, οι οποίοι σύσσωμοι προσπαθούσαν να διαφυλάξουν το μέρος τους από μία καταστροφική ανέγερση μίας νέας δομής κλειστού τύπου. Υπάρχουν καταγγελίες για χυδαίες προσβλητικές βρισιές και αναίτιους ξυλοδαρμούς πολιτών στα αυτοκίνητά τους, εκδικητικές ζημιές στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από τα ΜΑΤ, καθώς και εστίες φωτιάς στις γύρω δασικές εκτάσεις.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε χθες έκτακτη συνάντηση με τους τοπικούς αιρετούς των νησιών, προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης (27/02) και συγκάλεσε και έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο. Όπως διαφάνηκε, επίσης, είχε δοθεί εντολή για υποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας από τις εστίες έντασης, πλησίον της επιταγμένης περιοχής. Όσον αφορά την Λέσβο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν και κλείστηκαν σε στρατόπεδο ακριβώς έξω από την πόλη, στην περιοχή Παγανή. Ακόμη και τότε όμως, οι ντόπιοι διαμαρτυρόμενοι μαζεύτηκαν έξω από το στρατόπεδο, εξακολουθώντας να απαιτούν την άμεση αποχώρηση τους, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για προσπάθειες αναδίπλωσης, εκ μέρους της κυβέρνησης.

Στη Χίο, οι πολίτες καταγγέλουν επίσης ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας και κτυπούσαν οργιλά κόσμο. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να απαιτήσουν την αποχώρηση των ΜΑΤ από το νησί τους, τόσο στη Χίο όσο και στην Λέσβο, διάφοροι διαδηλωτές βρήκαν τα ξενοδοχεία διαμονής τους και πέταξαν διάφορα προσωπικά αντικείμενα αστυνομικών έξω. Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν περαιτέρω συμπλοκές.

Τέλος, όπως κατήγγειλαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στα δύο νησιά, τα υπόλοιπα Ελλαδικά μέσα έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης, διασπείροντας fake news, στοχεύοντας να παραπλανήσουν την δημόσια κοινή γνώμη σε σχέση με το προφίλ των διαδηλωτών.

Στα παρακάτω αποκλειστικά βίντεα που εξασφάλισε το ThemaOnline, φαίνονται οι χθεσινές συγκρούσεις και τελική αποχώρηση των ΜΑΤ από την επιταγμένη περιοχή, το απόγευμα της Τετάρτης (26/02). Δείτε τα βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top