ΠΑΡΑ-THEMA

Ε. Χαραλαμπίδου: «Οι δημοσιογράφοι, με όλα τα καλά και τα κακά, είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί»

Ε. Χαραλαμπίδου: «Οι δημοσιογράφοι, με όλα τα καλά και τα κακά, είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί»

Την θέση της, σχετικά με τις ανησυχίες της Ένωσης Συντακτών, απέναντι στο προσχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας των Βουλευτών, διατύπωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η κα. Χαραλαμπίδου, τοποθετήκε σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΣΚ αναφέροντας πως, «ως δημοσιογράφος, υιοθετώ τις ανησυχίες της Ένωσης Συντακτών Κύπρου. Με όλα τα κακά και τα κακά που υπάρχουν σε όλους τους χώρους, η απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφόρηση είναι ουσιώδους σημασίας για την Δημοκρατία».

Όσο αφορά το έργο και τον ρόλο της δημοσιογραφίας, η βουλευτής του ΑΚΕΛ επεσήμανε πως, «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο είναι πολλές οι  μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες που ανατράπηκαν μετά από ρεπορτάζ και αλλά τόσα  σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν με αποτέλεσμα την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος».

 «Ο Στόχος ενός κώδικα είναι να ρυθμίσει με αυστηρότατες πρόνοιες τη Σύγκρουση συμφερόντων, το ασυμβίβαστο, την ιδιοτέλεια , την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων, το Πόθεν Εσχες  και άλλα συναφή που οδηγούν σε καταχρήσεις για ίδιον όφελος» συμπλήρωσε στην ανάρτηση της.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, τάχθηκε στο πλευρό των δημοσιογράφων, λέγοντας πως, «υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η παρέμβαση δημοσιογράφων και στην Κύπρο ήταν καταλυτική για ζητήματα διαφάνειας και πληροφόρησης. Σε όλες τις παρεμβάσεις μου σε συνέδρια για την  καταπολέμηση της διαφθοράς ένα από τα ουσιώδη κεφαλαία είναι η προστασία της ανεξαρτησίας του τύπου και η ενίσχυση για προσβασιμότητα στην πληροφόρηση. Σίγουρα όχι ο αποκλεισμός».

Κλείνοντας την θέση της η κα. Χαραλαμπίδου, ανάφερε πως, «η πληροφορία είναι δύναμη για τους πολίτες και ένα κοινοβούλιο πρέπει να είναι ανοιχτό στους πολίτες με απόλυτη διαφάνεια. Συνεπώς οι δημοσιογράφοι,( επαναλαμβάνω με όλα τα καλά και τα κακά), είναι σύμμαχοι και όχι εχθροί σε όσους επιζητούν την διαφάνεια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top