ΔΙΕΘΝΗ

Σήκωσε την πρώτη κούπα η Παρί Σεν Ζερμέν

Σήκωσε την πρώτη κούπα η Παρί Σεν Ζερμέν

Με άνετο τρόπο και μετατρέποντας τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε με 4-0 της Μπαστιά στον τελικό του Λιγκ Καπ που έγινε στο «Σταντ Ντε Φρανς» και κατέκτησε την πρώτη κούπα της χρονιάς στη Γαλλία.

Στο μεγάλο παιχνίδι έλαμψε το άστρο του Ιμπραΐμοβιτς και η Παρί κατέκτησε το τρόπαιο για πέμπτη φορά στην ιστορία της και δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το παιχνίδι κρίθηκε νωρίς, καθώς στο 20’ ο Λαβέτσι κέρδισε το πέναλτι από τον Σκιλασί, με τον αμυντικό των Κορσικανών να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ιμπραΐμοβιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-0. Στο 41’ ο Σουηδός μετά από ασθενή απομάκρυνση του Πεϊμπερνέ με κεφαλιά, έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, γράφοντας το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαστιά προσπαθούσε απλά να μη δεχτεί άλλο γκολ, αλλά ο Καβάνι στο 81’ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Οριέ έκανε το 3-0. Στο 90+2’ ο ίδιος παίκτης πήρε την ασίστ του Ζλάταν και διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Πλέον η Παρί στρέφει την προσοχή της δτον πρώτο προημιτελικό του Champions League με την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη στο Παρίσι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντουσέζ, Οριέ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι, Ραμπιό (79’ Καμπάιγ), Ματουιντί, Λαβέτσι (63’ Καβάνι), Παστόρε (72’ Λούκας), Ιμπραΐμοβιτς

Μπαστιά: Αρεόλα, Μαράνγκ, Σκιλασί, Μοντεστό, Σιονί, Καουζάκ, Ζιλέ (22’ Πεϊμπερνέ), Παλμιέρι (68’ Αγιτέ), Μπουντεντύζ, Ντανίκ, Σίο (81’ Μπραντάο)

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top