Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ και ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «ύστερα από συνάντηση των συντεχνιών με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων" με αποτέλεσμα "τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων "Ζήνων" για την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαρτίου, αναστέλλονται».

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή που είχαν αποστείλει στις 26 Φεβρουαρίου, στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» και στους Υπουργούς Εργασίας και Μεταφορών οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΔΕΕ και ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ-ΔΕΟΚ, ανέφεραν πως «από τον Μάρτιο του 2019, η εταιρεία αποκόπτει «από το μισθό των εργαζομένων τα Ταμεία Προνοίας, τις δόσεις των Ταμείων Προνοίας, τη συνδρομή προς τη Συντεχνία, την εισφορά της Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, το Ταμείο Ευημερίας και τις εφημερίδες των οργανώσεων τους» χωρίς όμως να τα εμβάζει στα συγκεκριμένα Ταμεία.

Στην επιστολή οι συντεχνίες ανέφεραν επίσης πως «μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις, δεν απομένει κανένας άλλος τρόπος από το να διεκδικήσουμε, όπως οι αποκοπές από τον μισθό των εργαζομένων καταβληθούν στα Ταμεία τους άμεσα μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένου και του Φεβρουαρίου του 2020".

Οι συντεχνίες προειδοποιούσαν πως "σε περίπτωση που η εταιρεία δεν καταβάλει τα διάφορα Ταμεία των εργαζομένων από την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 τότε οι εργαζόμενοι θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λουκάς Φουρλάς στο «Τ»: «Υποχρέωση μας να ακούγεται η Κύπρος στο Ευρωκοινοβούλιο» - Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και το μήνυμα στους νέους

Λουκάς Φουρλάς στο «Τ»: «Υποχρέωση μας να ακούγεται η Κύπρος στο Ευρωκοινοβούλιο» - Το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και το μήνυμα στους νέους

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline, ο Ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς μίλησε για τον ρόλο και την ευθύνη της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζοντας πως «είναι υποχρέωση και τιμή μας να ακούγεται η φωνή της χώρας μας στην Ευρώπη».

BEST OF TOTHEMAONLINE