ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 01/03

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 01/03

Τα μέτρα στα οδοφράγματα για τον κορωνοϊό αλλά και οι εντάσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας πολιτών, καθώς και το μεταναστευτικό και η τεταμένη κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το σχέδιο εποικισμού των Βαρωσίων και της Μόρφου, η κατάσταση με τα ΜΕΔ, οι κυρώσεις της ΕΕ κατά Τουρκίας και οι χρεώσεις τραπεζών για εταιρικούς πελάτες.
 
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ενστάσεις και εντάσεις για τα οδοφράγματα» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απορρίπτει τις επικρίσεις και υπεραμύνεται της απόφασης για τα οδοφράγματα, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε επιλογή για αποτελεσματικότερο έλεγχο. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης και στην επίθεση σε εθνοφρουρό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Λήδρας. Αλλού, φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος χαρακτηρίζει τα ΜΕΔ αχίλλειο πτέρνα της οικονομίας. Επίσης, γράφει για την κατάσταση στον Έβρο, με μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία σε ευρωπαϊκό έδαφος.
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Πολίτες έριξαν τα κιγκλιδώματα στην οδό Λήδρας» και γράφει ότι με σύνθημα «Κύπρος Ενωμένη» οι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με Αστυνομία και στρατό. Προσθέτει ότι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες θα εξετάσουν αύριο την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να κλείσει κάποια οδοφράγματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΕΕ έχει μεσάνυχτα για την πραγματική κατάσταση στην ΟΕΔΑ Λεμεσού. Επίσης κάνει λόγο για προβληματισμούς για την επικείμενη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη.
 
Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Ερντογάν σε ρόλο πυρπολητή» και γράφει ότι ο υπό πίεση Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζει, λόγω των εξελίξεων στο Συριακό, την αντίδρασή του, που δεν αποκλείεται να είναι και ακραία. Σε άλλο θέμα γράφει για τους ελέγχους για τον κορωνοϊό και την ένταση που επικράτησε στα οδοφράγματα. Επίσης αναφέρει ότι είναι στα σκαριά και δεύτερη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας ενώ η Λευκωσία ζητά ενίσχυση των μέτρων.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Αλλοπρόσαλλά τα μέτρα για τον κορονοϊό» λέει στο πρώτο θέμα της ότι το μέτρο για κλείσιμο τεσσάρων οδοφραγμάτων μόνο προκάλυμμα ανεπάρκειας και εργαλείο για πολιτικό χαϊδολόγημα αυτιών συνιστά. Ακόμη γράφει ότι πολίτες έριξαν τα κιγκλιδώματα στο οδόφραγμα της Λήδρας και πέρασαν στα κατεχόμενα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Κυβέρνησης. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στα επτά χρόνια διακυβέρνησης Προέδρου Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ, λέγοντας ότι οι πολιτικές τους πήραν τον τόπο και την κοινωνία πίσω.
 
Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” υπό τον τίτλο «Δεν υπήρχε άλλη επιλογή» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Πρόεδρος υπερασπίζεται την απόφαση για κλείσιμο οδοφραγμάτων για λόγους δημόσιας υγείας, ενώ υπήρξαν συμπλοκές κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Λήδρας. Αλλού γράφει ότι από την Τρίτη οι τράπεζες ξεκινούν να χρεώνουν τους εταιρικούς τους πελάτες για τις καταθέσεις. Ακόμη γράφει ότι ένα χρόνο μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, το κράτος εμφανίζεται απρόθυμο να δώσει πρόσβαση στην ιατρική κάνναβη.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Καθημερινή» υπό τον τίτλο «Το σχέδιο εποικισμού Βαρωσιού-Μόρφου» γράφει στο κύριο θέμα της ότι εξαγγέλθηκε «σχέδιο κοινωνικής στέγασης» για οικοδόμηση κατοικιών εκτός αλλά και εντός της περίκλειστης πόλης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη μετάλλαξη του κορωνοϊού και στη μάχη για να εξευρεθεί εμβόλιο. Επίσης, φιλοξενεί συνέντευξη του Πρέσβη της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της οριοθέτησης ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Σημερινή» έχει τίτλο «Παιχνίδια Άγκυρας με τη μαζική μετανάστευση» και γράφει στο κύριο θέμα της ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως εργαλείο υβριδικού πολέμου, ενώ η κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας παραμένει τεταμένη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο κορωνοϊός περικύκλωσε την Κύπρο και απειλεί την παγκόσμια οικονομία. Ακόμη λέει ότι ο κορωνοϊός ανοίγει συζήτηση για τις ανεξέλεγκτες ροές προσφυγικών πληθυσμών.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top