ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για τις 23 Μαρτίου αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης Focus

Για τις 23 Μαρτίου αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης Focus

Νέα αναβολή πήρε την Πέμπτη 5/3 η εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης της Focus, μετά από την  απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 11/12/2019 να επαναφέρει τις κατηγορίες εναντίον των Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε, διατάζοντας τη συνέχιση της ακρόασης της υπόθεσης.


Την έφεση καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχε διακοπεί η ποινική δίωξη των δύο κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο είχε αποφασίσει στις 7 Αυγούστου του 2019 τη διακοπή της δίκης για τους δύο κατηγορούμενους και την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, λόγω κατάχρησης της δικαστικής διαδικασίας.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 23 Μαρτίου του 2020, στις 9 το πρωί.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού η διαδικασία άρχισε το Μάιο 2018, ενώ ακούστηκαν μέχρι σήμερα 54 μάρτυρες κατηγορίας.

Το δικαστήριο επανέλαβε σήμερα την πρόθεση του και προς τις δύο πλευρές για εκδίκαση της υπόθεσης σε καθημερινή βάση μέχρι την αποπεράτωση της ακροαματικής διαδικασίας. Η δίκη ορίστηκε για συνέχεια στις 23, 24, 26 και 27 Μαρτίου, στις 9 το πρωί.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει 24 συνολικά κατηγορίες, σε σχέση με αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού, δωροδοκίας, δωροληψίας, κατάχρησης εξουσίας, κατάχρησης εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το επίκεντρο των κατηγοριών αφορά την κατ’ ισχυρισμό δωροδοκία του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου, με το ποσό του €1 εκ. από τον αποβιώσαντα Ανδρέα Βγενόπουλο μέσω της Focus, ιδιοκτησίας του Μιχάλη Ζολώτα.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top