ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΟΚΥπΥ: Υπόθεση νεκρών βρεφών που στάλθηκαν με τα ρουχαλάκια τους για τεμαχισμό – 'Αυτή η πολύ σοβαρή…' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΚΥπΥ: Υπόθεση νεκρών βρεφών που στάλθηκαν με τα ρουχαλάκια τους για τεμαχισμό – 'Αυτή η πολύ σοβαρή…' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Τοποθετήθηκε επίσημα την Τετάρτη (11/03) ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε σχέση με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThemaOnline σχετικά με τα δυο νεκρά βρέφη που στάλθηκα ντυμένα με τα ρουχαλάκια τους σε εταιρεία, που τεμαχίζει και επεξεργάζεται ιατρικά απόβλητα.

Με την ανακοίνωση που εκδόθηκε εντός της ημέρας (11/03) είναι φανερό ότι επιχειρείται να σταλθεί το μήνυμα πως η υπόθεση διερευνάται με πάσα σοβαρότητα.

«Αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Αστυνομία, καθώς επίσης και από τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως αποκαλύψαμε την Τρίτη (10/03), η συμβασιούχος εταιρεία ειδοποιήθηκε από την περασμένη εβδομάδα να παραλάβει δυο έμβρυα. Όταν οι άνθρωποι της εταιρείας τα μετέφεραν στη μονάδα επεξεργασίας ιατρικών αποβλήτων, διαπίστωσαν λίγο πριν τοποθετήσουν στα μηχανήματα τα δυο χάρτινα κουτιά, ότι εντός αυτών βρίσκονταν δυο βρέφη με τα ρουχαλάκια τους, ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι.

Το ένα κιβώτιο με το αγοράκι... Για ευνόητους λόγους η φωτογραφία έχει τύχει επεξεργασίας...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταγγελία που έχει γίνει στο Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τα δυο νεκρά βρέφη έχουν βάρος 3- 3,5 κιλά το καθένα.

Τα άψυχα κορμάκια τους επρόκειτο να τοποθετηθούν σε μηχανήματα που τεμαχίζουν, απολυμαίνουν κι επεξεργάζονται οργανικές και άλλες ύλες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους ισχύοντες κανόνες τα έμβρυα που αποστέλλονται για επεξεργασία πρέπει να είναι μέχρι 18 εβδομάδων. Στην προκειμένη περίπτωση, βάσει της καταγγελίας και των προνοιών νόμου, έπρεπε να γίνουν διευθετήσεις για την ταφή τους και όχι για την διαχείρισή τους ως οργανικά ιατρικά απόβλητα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΚΥπΥ: «Αναφορικά με τον εντοπισμό των σορών δύο βρεφών στα απόβλητα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) επιθυμεί να αναφέρει ότι, αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από την Αστυνομία, καθώς επίσης και από τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top