ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ.Ν. ΛΕΜΕΣΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φρίκη και αποτροπιασμός -Παρέλαβαν νεκρά βρέφη με ρουχαλάκια για τεμαχισμό -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γ.Ν. ΛΕΜΕΣΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Φρίκη και αποτροπιασμός -Παρέλαβαν νεκρά βρέφη με ρουχαλάκια για τεμαχισμό -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

18:20 (10/03) - Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί υπόθεση που προέκυψε και καταγγέλθηκε τη Δευτέρα (09/03), προκαλώντας ερωτηματικά για στελέχη του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Λειτουργός του δημόσιου νοσηλευτηρίου ειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα την εταιρεία που βάσει συμβολαίου με το κράτος διαχειρίζεται και επεξεργάζεται ιατρικά απόβλητα, προκειμένου να παραλάβει δυο έμβρυα. Μετά την παραλαβή τους και λίγο πριν από τη διαδικασία επεξεργασίας τους τη Δευτέρα (09/03), οι άνθρωποι της εν λόγω εταιρείας κλονίστηκαν ψυχολογικά με αυτό που αντίκρισαν. Όπως διαπίστωσαν λίγο πριν τοποθετήσουν στα μηχανήματα τα χάρτινα κουτιά, εντός αυτών βρίσκονταν δυο βρέφη με τα ρουχαλάκια τουςένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταγγελία που έχει γίνει στο Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι τα δυο νεκρά βρέφη έχουν βάρος 3- 3,5 κιλά το καθένα.

Να σημειώσουμε πως τα άψυχα κορμάκια τους επρόκειτο να τοποθετηθούν σε μηχανήματα που τεμαχίζουν, απολυμαίνουν κι επεξεργάζονται οργανικές και άλλες ύλες.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους ισχύοντες κανόνες τα έμβρυα που αποστέλλονται για επεξεργασία πρέπει να είναι μέχρι 18 εβδομάδων. Στην προκειμένη περίπτωση, βάσει της καταγγελίας και των προνοιών νόμου, έπρεπε να γίνουν διευθετήσεις για την ταφή τους και όχι για την διαχείρισή τους ως οργανικά ιατρικά απόβλημα. Άτομο που έχει γνώση του ζητήματος, σχολιάζοντας την υπόθεση, έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «βεβήλωση σορών βρεφών».

Το χάρτινο κουτί στο οποίο είχε τοποθετηθεί το αγοράκι με τα ρουχαλάκια του...

Το ένα απεβίωσε πριν από 8 μήνες!
Η αγανάκτηση για τον τρόπο χειρισμού των νεκρών βρεφών εκλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι αυτά απεβίωσαν πριν από σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ένα τον Ιούνιο του 2019 και το άλλο τον Δεκέμβριο του 2019. Έχασαν τη ζωή τους πριν από 8 και 3 μήνες, αντίστοιχα, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα άνθρωπος του Νοσοκομείου επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων.

Καταγγελία
Ήδη η συμβασιούχος εταιρεία του κράτους έχει αποστείλει πίσω στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού τα νεκρά βρέφη, ενώ προέβη άμεσα σε καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λεμεσού στο ThemaOnline
Το ThemaOnline επικοινώνησε το απόγευμα της Τρίτης (10/03) με τον κ. Χρίστο Νικολάου, Εκτελεστικό Διευθυντή διεύθυνσης Λεμεσού-Πάφου, του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Όπως ανέφερε μετά από ερώτησή μας, τη Δευτέρα (09/03) ενημερώθηκε από το Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό και ήδη η υπόθεση διερευνάται. «Αύριο (σ.σ. Τετάρτη 11/03) θα έχουμε αποτέλεσμα» πρόσθεσε. Μετά από νέα ερώτησή μας, ανέφερε πως «αν διαπιστωθούν πως υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν».

Εξετάζει η Αστυνομία 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Αστυνομία εξετάζει το περιστατικό. Όπως πληροφορούμαστε ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν εντός της ημέρας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και παρέλαβαν τους ιατρικούς φακέλους των δυο βρεφών. Όπως προκύπτει από έγγραφα, φαίνεται πως τα βρέφη απεβίωσαν στην γέννα. Και στις δυο περιπτώσεις οι γονείς είναι αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να συγκατατέθηκαν γραπτώς να αναλάβει το Νοσοκομείο την παραλαβή και διαχείριση των νεκρών βρεφών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top