ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά- ΛΙΣΤΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η λίστα με τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά- ΛΙΣΤΕΣ

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID-19

Σε συνέχεια της σημερινής (Τρίτη 10/3) Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και διαταγμάτων που έχουν εκδοθεί από τον Υπουργό Υγείας για τα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του ιού COVID-19, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι:

Αναστέλλεται η λειτουργία σχολείων στη Λευκωσία, όλων των βαθμίδων, ιδιωτικών και δημόσιων, από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες θα παραμείνουν κλειστά και όλα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία της επαρχίας Λευκωσίας, καθώς και όλα τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Κλειστά θα παραμείνουν, επιπρόσθετα, και τα Ιδρύματα: Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών για Άτομα με Πολλαπλές Αναπηρίες «ΙΡΙΔΑ» και Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων «ΑΝΕΜΩΝΗ».

Στα σχολεία τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά προτρέπονται οι εκπαιδευτικοί όπως σε περίπτωση που παρατηρήσουν επίφοβα περιστατικά ή και συμπτώματα του ιού να το κοινοποιούν αμέσως στις διευθύνσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενημερώνουν το ΥΠΠΑΝ. Όσον αφορά σε μαθητικές παρελάσεις για την εθνική επέτειο, αυτές ακυρώνονται.

Στο ίδιο πλαίσιο επισημαίνεται, επίσης, ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, οι εκδρομές και άλλες 2 εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες από τα σχολεία αναβάλλονται. Για τα σχολικά ταξίδια και άλλες αποστολές σχολείων στο εξωτερικό ισχύει ό,τι αναγράφεται σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση (ypp10514). Παράλληλα, αναστέλλεται και η λειτουργία όλων των απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του ΥΠΠΑΝ (Μουσικά Σχολεία, Αθλητικά Σχολεία, Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, Επιμορφωτικά Κέντρα, Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα Τεχνικών Σχολών και το προγράμματα «Δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης»). Τέλος, τονίζεται ότι όλο το προσωπικό των σχολείων θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και να συμμορφώνεται με τις εκάστοτε οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top