ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Μέτρα αντιμετώπισης από το Υπουργείο Εργασίας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Μέτρα αντιμετώπισης από το Υπουργείο Εργασίας

Μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανακοινώνει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, οι Στέγες Ηλικιωμένων και Αναπήρων / Φροντιστές, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Αναφέρεται ότι οι έξοδοι των ενοίκων από τη Στέγη θα περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες. Επίσης, θα περιοριστούν οι επισκέψεις των οικείων των ενοίκων, από ένα μόνο μέλος της οικογένειας.

Σε ότι αφορά τα Κέντρα Ενηλίκων που εξυπηρετούν Άτομα με Αναπηρία καθώς επίσης και τα Κέντρα Ενηλίκων που εξυπηρετούν ηλικιωμένους θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται, προτρέπονται οι οικείοι των εξυπηρετουμένων στα πιο πάνω Κέντρα, όπου υπάρχει η δυνατότητα, όπως παραμείνουν στο σπίτι τους.

Νοείται ότι οι έξοδοι των ατόμων θα πρέπει να περιοριστούν στις άκρως απαραίτητες και να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, προστίθεται.

Οι Κατ’ Οίκον Παιδοκόμοι, συνεχίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες, μόνο στις περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό περιβάλλον για να αναλάβει τη φροντίδα τους.

Σε άλλες περιπτώσεις, αναμένεται να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, οι Κατ’ Οίκον Φροντιστές και οι Υπηρεσίες Κατ’ Οίκον Φροντίδας θα συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους νοουμένου ότι θα λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Αναφέρεται ότι οι Κρατικοί Παιδοκομικοί Σταθμοί παγκύπρια θα αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Οι Βρεφοπαιδοκομικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών παγκύπρια, που λειτουργούν είτε από Ιδιώτες, είτε από Μη Κυβερνητικούς Φορείς, θα αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις θα ισχύουν μέχρι και την Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top