ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καλεί τους πολίτες να περιοριστούν

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καλεί τους πολίτες να περιοριστούν

Έκκληση στους πολίτες να περιοριστούν, απευθύνει ο ΠΙΣ.


Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με αφορμή την προσπάθεια αναχαίτισης και περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού που γίνεται, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες όπως παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην επισκέπτονται νοσοκομεία και ιατρεία, εάν δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, όπως είναι ο υψηλός πυρετός και η δύσπνοια και να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον γιατρό, όταν εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ προβαίνει σε συστάσεις και καλεί τους πολίτες να μην αναζητούν τεστ για τον κορωνοϊό, χωρίς ιατρική παραπομπή, να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία για προληπτικές εξετάσεις και άλλα ζητήματα υγείας, η αντιμετώπιση των οποίων μπορεί να μεταφερθεί χρονικά, να αποφεύγουν κλειστούς χώρους, αλλά ακόμη και ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός και να ακολουθούν πιστά με επίδειξη ατομικής υπευθυνότητας, τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Επίσης, συστήνει στους πολίτες όπως επιλέγουν αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, να ενημερώνονται και να μην πανικοβάλλονται.

Σημειώνει ακόμα ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται αφορούν και την αιμοδοσία και καλεί τους αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν με αλτρουισμό το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη για την επιβίωση τους.

Ενημερώνει, επίσης, ότι στο πλαίσιο των ευρύτερων μέτρων που εφαρμόζει η Πολιτεία για πρόληψη και περιορισμό της διασποράς του ιού, τα γραφεία του θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό, όσο χρειαστεί και οι γιατροί μπορούν να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή/και ηλεκτρονικά.

Εξάλλου, η Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος του ΠΙΣ, καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΙΣ για θέματα που αφορούν το κορωνοϊο, είχαν χθες το βράδυ έκτακτη σύσκεψη, κατά την οποία έγινε αξιολόγηση της κατάστασης βάσει των νέων δεδομένων.

Θέση του ΠΙΣ είναι ότι η καλύτερη αντιμετώπιση μιας πανδημίας, διασφαλίζεται μέσα από την πειθαρχημένη συμπεριφορά και την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών, που διαμορφώνονται μέσα από την εθνική στρατηγική.

Διαβεβαιώνει την Πολιτεία και το κοινό ότι η ιατρική κοινότητα, με την υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση κι εξειδίκευση, με αξιοπιστία, γενναιότητα και ακούραστη αποφασιστικότητα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, έστω και υπό συνθήκες υποστελέχωσης κι ελλείψεων.

Προτρέπει, τέλος, τους γιατρούς της Κύπρου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Πολιτείας, για στελέχωση εκεί και όπου υπάρχει ανάγκη, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος άτακτης εξάπλωσης, όπως έγινε και στις υπόλοιπες χώρες και να περιοριστεί η πανδημία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top