ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δραματική έκκληση του Υπ. Υγείας- Απογοήτευση και αγωνία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δραματική έκκληση του Υπ. Υγείας- Απογοήτευση και αγωνία

Δραματική έκκληση στην ιατρική κοινότητα και τον κάθε γιατρό προσωπικά, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για να στελεχωθούν τα κέντρα γρίπης, απηύθυνε την Τρίτη 16/3 ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε απογοήτευση συνάμα και αγωνία για το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Υπουργείου, υπήρξε μέχρι στιγμής μηδαμινή ανταπόκριση από τους προσωπικούς ιατρούς σε αυτό το θέμα, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία των κέντρων αυτών μπορεί να αποβεί καθοριστική στην μάχη κατά του κορωνοϊού. Τους κάλεσε επίσης να ανταποκριθούν και να κατευθύνουν τον κόσμο - σε αυτήν την κρίσιμη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, στιγμή για την πατρίδα μας-,  που επιχειρεί να επικοινωνήσει μαζί τους, ώστε να αποφορτιστεί και η γραμμή βοήθειας 1420 η οποία δέχεται πολλές πιέσεις, παρά τη συνεχή αναβάθμιση της σε τηλεφωνικές γραμμές και προσωπικό.

Απευθυνόμενος στο κοινό, υπέδειξε ότι αν κανείς δεν επέστρεψε πρόσφατα από ταξίδι στο εξωτερικό ή δεν ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα και συνεπώς δεν θα πρέπει να επιβαρύνει κι άλλο το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας, το οποίο πρέπει να αντέξει για να παράσχει φροντίδα σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. " Ο πανικός αυτή την περίοδο είναι ακριβώς αυτό που δεν χρειαζόμαστε", τόνισε.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ οι κρατικές υπηρεσίες, το Υπουργείο Υγείας και άλλα Υπουργεία καταβάλλουν νυχθημερόν συντονισμένες προσπάθειες για εξασφάλιση αναλωσίμων τόσο για τα τεστ που διενεργούνται για τον κορωνοϊό όσο και σε σχέση με τον προφυλακτικό εξοπλισμό.

Σε μια άλλη εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι πολύ σύντομα και άλλα ιατρικά κέντρα θα αρχίσουν να διενεργούν τεστ για κορωνοϊό.

Τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος κάλεσαν τους πολίτες σε αυξημένη κοινωνική ευαισθητοποίηση, και να κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τις οικογένειες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τηρώντας τις οδηγίες "Μένουμε Σπίτι" και "Μένουμε μακριά από κοινωνικές συναναστροφές" ,όσο χρειαστεί. 

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top