ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς θα εξασφαλίσουν οι φοιτητές το επίδομα των 750 ευρώ ώστε να μην επιστρέψουν για Πάσχα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς θα εξασφαλίσουν οι φοιτητές το επίδομα των 750 ευρώ ώστε να μην επιστρέψουν για Πάσχα

Την Πέμπτη 19/3, ή το αργότερο την Παρασκευή 20/3, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής, στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, των αιτήσεων παροχής του επιδόματος ύψους €750 για κάλυψη εξόδων φοιτητών που φοιτούν στο εξωτερικό και δεν θα επιστρέψουν στην Κύπρο για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Η παροχή του επιδόματος ήταν Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε μεταξύ άλλων μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19.
 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης Τέρψα Κωνσταντινίδου είπε ότι προσπαθούν να τελειώσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσθέτοντας ότι «γίνεται Testing της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να μπορέσουμε να την λειτουργήσουμε».
 
«Υπολογίζω ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, -αν όχι αύριο (Πέμπτη 19/3), υπάρχει πιθανότητα και αύριο-, θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει», σημείωσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας με όλες τις λεπτομέρειες, όπως τις ημερομηνίες υποβολής, τα χαρτιά και τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν.
 
Σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια βεβαίωση φοίτησης είτε από το Πανεπιστήμιο για την χρονική περίοδο τώρα ότι σπουδάζουν είτε με τη φοιτητική τους ταυτότητα.
 
«Θα πρέπει να γίνει upload. Θα δοθούν τα προσωπικά τους στοιχεία, οι λογαριασμοί στην τράπεζα που θα μπορούσαμε να τους εμβάσουμε τα λεφτά και θα μπορούμε να τους εμβάσουμε τα λεφτά και σε λογαριασμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Θα τους εξηγούμε τα βήματα που χρειάζεται να κάνουν για να μπορέσουν να μπουν μέσα, να κάνουν ένα λογαριασμό μέσα στο σύστημα, να βάλουν τα στοιχεία τους και θα τους δοθεί κωδικός να μπαίνουν μέσα», συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση αν θα υπάρχουν κριτήρια παροχής του συγκεκριμένου επιδόματος, η κα. Κωνσταντινίδου είπε: «Όχι. Αφορά όλους τους φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και θα παραμείνουν εκεί για τις διακοπές του Πάσχα».
 
«Εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν οδηγίες. Δουλεύουμε πυρετωδώς για αυτό το πράγμα. Υπολογίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι ή αύριο ή το αργότερο μεθαύριο για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα», πρόσθεσε.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top