ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Πληροφορίες για αποχώρηση μεταναστών από τα σύνορα λόγω κορωνοϊού - Αποχωρούν μερικοί και από τα νησιά - VIDEO

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Πληροφορίες για αποχώρηση μεταναστών από τα σύνορα λόγω κορωνοϊού - Αποχωρούν μερικοί και από τα νησιά - VIDEO

Εξελίξεις φαίνεται να υπάρχουν σύμφωνα με το protothema.gr σε σχέση με τους αιτούντες άσυλο που με την ενθάρρυνση των τουρκικών αρχών, στέκονται μπροστά από τα Ελληνικά σύνορα στον Έβρο απειλόντας να εισέλουν διά της βίας.

Σύμφωνα και με το evros24.gr, μικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν στο δάσος και στο φράχτη στις Καστανιές Έβρου, χθες το απόγευμα της Πέμπτης 19/3.

Υπενθυμίζεται ότι ένταση στην περιοχή ξεκίνησε από την Τετάρτη το απόγευμα, μετά από μια – δυο μέρες σχετικής ηρεμίας, όταν περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο -έχοντας την βοήθεια των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν δακρυγόνα- επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στις Καστανιές και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ομάδα παράνομων μεταναστών, έβαλε φωτιά σε δέντρο πλησίον του φράκτη στις Καστανιές, προκειμένου αυτό να πέσει και να καταστρέψει τμήμα του, δημιουργώντας δίοδο προς το ελληνικό έδαφος.

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από την άμεση αντίδραση ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων, που ταυτόχρονα δημιούργησαν διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους αποτρέψουν σε περίπτωση που πετυχαίναν τον στόχο τους. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα εκτοξεύτηκαν προς την ελληνική πλευρά δεκάδες καπνογόνα προκειμένου να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα προς διευκόλυνση των επιδιώξεων των παράνομων μεταναστών, που όπως κατήγγειλε και ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, καθοδηγούνται από άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

 

Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πιθανότητα να επιχειρείται η απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών που έχουν μαζικά φτάσει στα σύνορα με την Ελλάδα, στην περιοχή Καστανιές. Όπως καταγράφει το Πρώτο Θέμα, αυτό γίνεται με τον συντονισμό των τουρκικών αρχών και ενδέχεται να συνδέεται με τα μέτρα που λήφθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση, σε σχέση με την διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως γράφεται, ‘από νωρίς το πρωί στην τουρκική πλευρά των συνόρων έχουν φτάσει περισσότερα από 20 λεωφορεία, με σκοπό την επιβίβαση μεταναστών και την μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη. Τον συντονισμό της επιχείρησης έχουν οι τουρκικές αστυνομικές αρχές’

Τέλος, οι μετανάστες, αφού καταγραφούν, τοποθετούνται στα λεωφορεία με την ύπαρξη μίας κοινής σειράς καθισμάτων ανάμεσά τους, προφανώς για μην έρχεται σε άμεση επαφή ο ένας από τον άλλον.

Νησιά Β.Α Αιγαίου

Παράλληλα, στην μεταφορά 604 προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο μετά την 1η Μαρτίου και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου, σε κλειστή δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα προχωρήσει σήμερα Παρασκευή (20/03) το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όλοι οι μετανάστες που βρίσκονται στη Λέσβο, τη Χίο και την Σάμο και μπήκαν στα νησιά μετά την 1η του Μάρτη θεωρούνται κρατούμενοι και για το λόγο αυτό δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας και έτσι θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα ώστε στην συνέχεια να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Evros24 και ΈΡΤ Β. Αιγαίου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top