ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα νεότερα για την ιχνηλάτηση και τους υφιστάμενους ασθενείς - ‘2 μέχρι στιγμής τα ορφανά κρούσματα‘

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα νεότερα για την ιχνηλάτηση και τους υφιστάμενους ασθενείς - ‘2 μέχρι στιγμής τα ορφανά κρούσματα‘

Σύμφωνα με την κ. Κυριάκου, δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με χθες Τετάρτη (25/03) για τα άτομα που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Υπενθυμίζεται ότι όπως και χθες, 5 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρία στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη αλλά σταθερή.

Επίσης, υπάρχουν και δύο άτομα που βρίσκονται σε κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντιδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο αναφοράς του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Οι κλίνες ΜΑΦ είναι το ενδιάμεσο στάδιο μεταξύ θαλάμων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Όπως διεμήνυσε η Λειτουργός Τύπου, η διαδικασία της ιχνηλάτησης συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται η νεότερη ενημέρωση το απόγευμα. Επίσης, θα υπάρξει και ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσουν και τα ‘random tests’ τα οποία απευθύνονται και σε πολίτες που έχουν συμπτώματα αλλά χωρίς το επιδημιολογικό ταξιδιωτικό ιστορικό ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διευκρίνισε δε ότι τα 2 περιστατικά της Τετάρτης (25/03) που ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί η πηγή τους, εξακολουθούν να διερευνούνται. ‘Ορφανά κρούσματα μέχρι στιγμής θεωρούνται 2, αυτό του ταξιτζή που έχει ήδη αναρρώσει και ακόμη ένα’. Τα υπόλοιπα είναι ακόμη υπό διερεύνηση.

 ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός στο ΓΝ Λευκωσίας- Ασθενής στο Ορθοπεδικό διαγνώστηκε με τον ιό

Τέλος, σε ερώτηση για το ιστορικό του ασθενή του Ορθοπεδικού Τμήματος, που έχει επιβεβαιωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως φορέας του ιού, η κ. Κυριάκου δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες προς δημοσίευση. ‘Το σίγουρο είναι υπήρχε διάταγμα που δεν επιτρέπει την είσοδο νέων ασθενών σε κλινικές, πλην των σοβαρών’, κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top