ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχείς οι εξελίξεις από πανδημία COVID-19 - Το Ιράν ανακοίνωσε 139 νέους θανάτους

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συνεχείς οι εξελίξεις από πανδημία COVID-19 -  Το Ιράν ανακοίνωσε 139 νέους θανάτους

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο (28/03) 139 νέους θανάτους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, ανεβάζοντας στους 2.517 τον επίσημο απολογισμό των θανάτων από την πανδημία στο Ιράν, μία από τις πλέον πληγείσες από την ασθένεια χώρες.

Οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 3.076 νέα κρούσματα στη διάρκεια των 24 τελευταίων ωρών, διευκρίνισε ο Κιανούς Τζαχανπούρ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στην καθημερινή τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Συνολικά, το Ιράν έχει ανακοινώσει 35.408 κρούσματα.

Στο μεταξύ, οι υποδομές υγείας του Ιράν είναι ισχυρές και έτοιμες να διαχειριστούν την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, διαβεβαίωσε σήμερα σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί.

Το Ιράν είναι μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί πολύ σοβαρά από την πανδημία.

Κατά 159 αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Μαλαισία, 272 οι Φιλιππίνες

Η Μαλαισία ανακοίνωσε 159 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 2.320, που είναι ο υψηλότερος στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά έναν στους 27, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε 14 νέους θανάτους και 272 επιπλέον κρούσματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση θανάτων και κρουσμάτων που έχει καταγράψει η χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στις Φιλιππίνες ανήλθε στα 1.075 και των θανάτων στους 68, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ιαπωνία - Ρεκόρ στην ημερήσια αύξηση κρουσμάτων

Το Τόκιο επιβεβαίωσε πάνω από 50 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ρεκόρ σε ό,τι αφορά την ημερήσια αύξηση τους, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό δίκτυο NHK, την ώρα που η κυβερνήτης της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η κυβερνήτης Γιουρίκο Κόικε απηύθυνε έκκληση ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, που σύμφωνα με την ίδια οδηγούν το Τόκιο στα όρια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η Κόικε ζήτησε από τους δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες και επείγουσες έως τις 12 Απριλίου και κυρίως αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα κρούσματα στην Ιαπωνία έχουν ξεπεράσει τα 1.400 με 47 θανάτους, εξαιρουμένων αυτών σε κρουαζιερόπλοιο που είχε μπει σε καραντίνα τον περασμένο μήνα. Η Ιαπωνία, που δέχθηκε από νωρίς το πλήγμα του κορωνοϊού στην αρχική του εξάπλωση από την Κίνα, καταγράφει πιο σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με το πρόσφατο άλμα τους στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται χαμηλός για μια πόλη σχεδόν 14 εκατ. κατοίκων, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για εκρηκτική αύξηση, δεδομένου ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν τις επαφές για περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα.

Μεξικό – Κάλεσμα Προέδρου

Ο Πρόεδρος του Μεξικού κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, υιοθετώντας αυστηρότερη στάση απέναντι στην πανδημία.

"Πρέπει να μείνουμε στα σπίτια μας, πρέπει να διατηρήσουμε μια υγιή απόσταση", δηλώνει ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ σε 14λεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας ίσως να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί μαζική αύξηση των κρουσμάτων, αν και το Μεξικό έχει μέχρι στιγμής καταγράψει πολύ λιγότερα περιστατικά σε σχέση με άλλες χώρες.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Μεξικού ανακοίνωσαν χθες 717 κρούσματα του κορωνοϊού, σε σχέση με 585 μια ημέρα νωρίτερα. Η χώρα έχει ανακοινώσει 12 θανάτους έως τώρα.

"Εάν δεν μείνουμε σπίτια μας ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να εκτοξευθεί και αυτό θα γεμίσει τα νοσοκομεία μας", δήλωσε.

Απήχθη ο επικεφαλής νοσοκομείου της Αϊτής

Ο διευθυντής ενός από τα κορυφαία νοσοκομεία της Αϊτής απήχθη χθες Παρασκευή, γεγονός που εξώθησε το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος να αναστείλει την υποδοχή ασθενών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διπλή απειλή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της κλιμάκωσης της δράσης συμμοριών.

Ο Δρ. Τζέρι Μπιτάρ, χειρουργός, απήχθη λίγη ώρα αφότου αναχώρησε από το σπίτι του για το Νοσοκομείο Μπερνάρ Μεβ (Hopital Bernard Mevs) στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε εργαζόμενη στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε έξω από το νοσοκομείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή του Μπιτάρ, ο οποίος διοικεί το νοσοκομείο μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, ενώ το προσωπικό φώναζε συνθήματα αξιώνοντας να απελευθερωθεί.

Έκκληση να αφεθεί ελεύθερος απηύθυναν επίσης ΜΜΕ της Αϊτής.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την υπόθεση, διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Το νοσοκομείο Μπερνάρ Μεβ, που διαθέτει μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν φροντίζει αυτή τη στιγμή ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά θα κληθεί αναλάβει τέτοια περιστατικά αν όπως φοβούνται πολλοί η ασθένεια COVID-19 εξαπλωθεί στη χώρα της Καραϊβικής, όπου οι υγειονομικές υπηρεσίες και οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης χαρακτηρίζονται εντελώς ανεπαρκείς.

Οι αρχές της Αϊτής έχουν επιβεβαιώσει οκτώ κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Γερμανία- Στα 48.582 αυξήθηκαν τα κρούσματα

48.582 ενώ 325 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 6.294 συγκριτικά με μία ημέρα νωρίτερα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 55, σύμφωνα με τον απολογισμό.

Στο μεταξύ, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Pro Asyl απηύθυνε χθες έκκληση στην κυβέρνηση της Γερμανίας να σταματήσει τις απελάσεις μεταναστών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση τόνισε πως είναι απαραίτητο οι μετανάστες να προστατευθούν και να μην επαναπροωθούνται σε χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι αδύναμα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποστούν απόλυτο κορεσμό εξαιτίας της πανδημίας.

Η Αυστραλία επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης

Η Αυστραλία επέβαλε σήμερα αυστηρότερα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στην κοινότητα, επιβάλλοντας πρόστιμα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε παραλίες και απειλώντας και με άλλους περιορισμούς εάν οι πολίτες αψηφήσουν τις εκκλήσεις να μείνουν στο σπίτι.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό αυξήθηκε στους 14 ύστερα από τον θάνατο ηλικιωμένης σε γηροκομείο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου πολλοί τρόφιμοι και εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 212 στα 3.378 σήμερα, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να εντοπίζονται στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στην Αυστραλία παραμένει χαμηλότερος σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αν και επιταχύνεται, ιδιαίτερα στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, όπου ζει πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των 25,5 εκατ. κατοίκων της χώρας.

Από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, όλοι οι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχεία για δύο εβδομάδες, με το κόστος να καλύπτεται από την κυβέρνηση. Το στρατιωτικό προσωπικό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι ταξιδιώτες συμμορφώνονται με τους νέους κανόνες.

Ιταλός Πρωθυπουργός: Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα ll Sole 24 Ore, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση "να μην διαπράξει τραγικά λάθη" αντιμετωπίζοντας τον κορωνοϊό, διαφορετικά "ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει να χάσει τον λόγο ύπαρξής του".

"Η αδράνεια θα άφηνε στα παιδιά μας το τεράστιο βάρος μιας κατεστραμμένης οικονομίας", εκτιμά ο πρωθυπουργός από τις στήλες της εφημερίδας αναφοράς των οικονομικών και χρηματιστικών κύκλων. "Θέλουμε να αρθούμε στο ύψος αυτής της πρόκλησης; Ας εγκαινιάσουμε τότε ένα μεγάλο σχέδιο, ένα `European Recovery and Reinvestment Plan` (σ.σ.: στα αγγλικά στη συνέντευξη) που να στηρίζει και να προωθεί ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία".

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top