ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έληξε η Συνεδρία - Εγκρίθηκε το ένα νομοσχέδιο για αναστολή δόσεων - VIDEO

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έληξε η Συνεδρία - Εγκρίθηκε το ένα νομοσχέδιο για αναστολή δόσεων - VIDEO

Μόλις έχει κηρυχτεί η λήξη της Συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής (29/03).

Υπενθυμίζεται ότι αναμένετο να ψηφιστούν 2 νομοσχέδια. Αυτό που αφορά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων ύψους 2 δις. στις τράπεζες και ένα άλλο που αφορά την αναστολή των δόσεων για 9 μήνες προς τις τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση του πρώτου νοσμοσχεδίου για την παραχώρηση κρατικών εγγυήσεων, η συζήτηση έχει αναβληθεί. 

Το δεύτερο νομοσχέδιο που προνοεί την αναστολή των δόσεων προς τις τράπεζες έχει περάσει με 31 ψήφους υπέρ και 24 εναντίον. Ως εκ τούτου, έχει εγκριθεί.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο που έχει εγκριθεί αφορά την αναστολή για τα φυσικά πρόσωπα, των αυτοτελώς εργαζόμενων και για επιχειρήσεις, της υποχρέωσης καταβολής των δόσεων περιλαμβανομένων και των τόκων. Αυτό το σύνολο των δόσεων κεφαλαίου και τόκων που θα ανασταλούν, κατά την ημερομηνία λήξεως της ισχύος του διατάγματος, θα προστίθενται στο υπόλοιπο του δανείου και δεν θα καθίστανται άμεσα πληρωτέα.

Προνοείται επίσης η αναστολή της λήψης μέτρων από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς για ανάκτηση των πιστωτικών διευκολύνσεων. 

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής κατά την λήξη της συνεδρίας, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρία της Ολομέλειας στις 2 Απριλίου (11:00 πρωί).

Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια έγινε με πολλές διαφοροποιήσεις λόγω των μέτρων ασφαλείας ελέω κορωνοϊού. Πολλοί βουλευτές προσήλθαν με μάσκες και έμπαιναν σταδιακά στην αίθουσα για την ψήφο τους.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top