ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θετική ερμηνεία στατιστικών από κυβέρνηση - Επιβάλλεται να μην εφησυχάσουμε - Εν αναμονή οικονομικών προτάσεων

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θετική ερμηνεία στατιστικών από κυβέρνηση - Επιβάλλεται να μην εφησυχάσουμε - Εν αναμονή οικονομικών προτάσεων

Τρέχουν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία στο νησί μας. Ενόσω νέα κρούσματα ανακοινώνονται καθημερινώς, κινητοποιούνται και οι πολιτικές και οικονομικές διεργασίες που στόχο έχουν να μειώσουν τις κοινωνικές και οικονομικές επιτπώσεις.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Την Κυριακή (06/04) για πρώτη φορά μετά από αρκετές μέρες είχαμε ένα θετικό βήμα, καθώς μειώθηκαν σε κάποιο βαθμό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 792 δείγματα. Το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τους 446 συνανθρώπους μας. Σύμφωνα με στατιστική ανάλυση, ο αριθμός των ελέγχων που έγιναν ήταν 94 περισσότεροι από το Σάββατο (04/04). Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των ελέγχων είναι κατά 13,5%, περίπου, μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο του Σαββάτου και ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν κατά 33%, περίπου, μικρότερος.

Δυστυχώς, χάσαμε ακόμη έναν συνάνθρωπό μας που έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα. Άλλο ένα δυσάρεστο είναι ο εντοπισμός μαζικών κρουσμάτων και σε κάποια ιδιωτικά νοσηλευτήρια, όπως στο Amercan Heart Instıtute το οποίο και ανέστειλε την λειτουργία του μέχρι νεωτέρας.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει καθώς πρέπει να δούμε την αλληλουχία κρουσμάτων για όλη την εβδομάδα. ‘Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναπαυθεί ο κόσμος’ δηλώνουν.

Αυτό που αναμένεται με ανυπομονησία είναι να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα της Πάφου, τα οποία αναμένονται σήμερα Δευτέρα (06/04) το απόγευμα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Παράλληλα, πρέπει να δούμε και την συνέχεια των δειγμάτων σε Αραδίππου, που μέχρι στιγμής φαίνεται να μην είναι τόσο τραγικά αυξημένο όσο ενδεχομένως να αναμένετο.

Μία πιο καθαρή εικόνα θα μπορεί να εξαχθεί περί τα τέλη αυτής της εβδομάδας.

Στο φως αυτών των εξελίξεων συνέρχεται και τη Δευτέρα (06/04) στις 10 το πρωί η Διυπουργική Επιτροπή υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Σκοπός της είναι να γίνει μία σύνοψη των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα για το που βρισκόμαστε, μετά και τις τελευταίες θετικές εξελίξεις. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριακό Κούσιο, έχει προγραμματιστεί και συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Τέλος, σήμερα όλα τα κόμματα, θα καταθέσουν στην επιτροπή οικονομικών της βουλής, τις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις για να διαβιβαστούν στον Υπουργό Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις δανείων έχει αναβληθεί και ανασταλεί μέχρι να υπάρξουν νεότερα. Το παρασκήνιο του νομοσχεδίου είναι μεγάλο, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν φαίνεται να συμφωνούν με τις αλληλοκατηγορίες να πληθαίνουν. Η κύρια διαφωνία έγκειται στο ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλουν να εξουσιοδοτήσουν τις τράπεζες να διαχειριστούν τα λεφτά των φορολογουμένων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top