ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρόβλεψη κ.Καραγιάννη- Σε μια-δυο εβδομάδες τετραπλασιάζονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρόβλεψη κ.Καραγιάννη-  Σε μια-δυο εβδομάδες τετραπλασιάζονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Την δική του πρόβλεψη κάνει ο Καθηγητής Π. Καραγιάννης, αναφέροντας ότι σε μια-δυο εβδομάδες πιθανόν στα 50-60 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.


Τις επόμενες μια με δυο εβδομάδες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πολύ πιθανόν θα ανέλθουν στα 50-60, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Μικροβιολογίας-Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά ψυχραιμία.

«Από τα δεδομένα που έχουμε και που είδαμε, αυτός είναι ένας λογικός αριθμός. Πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία. Όταν θα έχουμε 100 κρούσματα, τότε είναι που πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε κάπως πιο επισταμένα εμείς. Από την Πέμπτη (12/3)μέχρι την Παρασκευή (13/3) βγήκαμε με επτά κρούσματα και τα διπλασιάσαμε μέσα σε 48 ώρες», σημείωσε.

Σε σχέση με τα τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ο Καθηγητής Καραγιάννης ανέφερε ότι αυτά ήταν σε απομόνωση. «Απ΄ ό,τι αντιλαμβάνομαι τα δύο νέα κρούσματα, είναι άτομα τα οποία προήλθαν από την Ελλάδα, τα άλλα δύο αποτελούν κρούσματα, τα οποία ήλθαν σε επαφή με νέο κρούσμα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως «θα έχουμε κι άλλα κρούσματα διότι υπάρχουν σε απομόνωση κάποια επιπλέον άτομα, ευτυχώς όχι μεγάλος αριθμός, επομένως μόλις βγουν τα αποτελέσματα θα ξέρουμε καλύτερα».

Ελπίζω, συνέχισε, να μην βλέπουμε αυτή την στιγμή με τα νέα κρούσματα, δευτερεύουσας μορφής, μετάδοση δηλαδή από άτομα που έχουμε εδώ στην Κύπρο να έχουν μεταδώσει σε άλλα άτομα.

Είπε πως αν δεν έχουμε μια κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων τότε θα έχουμε μια ελεγχόμενη κατάσταση.

«Ας ελπίσουμε για το καλύτερο», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν θα φθάσουμε τα επίπεδα της Ελλάδας, ανέφερε ότι η Ελλάδα έδρασε αρκετά σύντομα και με μεθοδολογία σωστή.

Την ίδια μέθοδο, ανέφερε, ακολουθούν και εδώ στην Κύπρο. «Εμείς είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε. Έθεσε τα περιοριστικά μέτρα το Υπουργείο Υγείας πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η Ελλάδα. Ελπίζω να είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από ό,τι βρίσκεται η Ελλάδα αυτή την στιγμή. Η Ελλάδα δεν έχει δει ακόμα μια ιδιαίτερη έξαρση», πρόσθεσε.

Με καθησυχάζει, σημείωσε, το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα έχουν επεκταθεί σε όλη την Κύπρο. «Έχουμε βάλει και την Αγγλία στις χώρες που θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό τα άτομα. Μην ξεχνάτε ότι έξι από τα κρούσματα που μας ήρθαν ήταν από την Αγγλία, τρία από την Ελλάδα και ένα-δυο από την Ιταλία», είπε.

Επομένως, συνέχισε, είναι εισαγωγές όλα τα κρούσματα εκτός από το "ορφανό" της Πάφου και τα δύο αυτά κρούσματα που βγήκαν θετικά κι είχαν επαφή στην Κύπρο.

«Στον κόσμο λέμε ότι αυτά που λέγονται, ότι πρέπει να προσέχουν και να κάνουν, να τα κάνουν χωρίς εκπτώσεις. Όταν λέμε ότι κάποιος πρέπει να είναι σε απομόνωση πρέπει να είναι σε απομόνωση, όταν λέμε ότι πρέπει να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα αυτό πρέπει να γίνεται κι αυτό συμπεριλαμβάνει και άτομα της οικογένειας», επεσήμανε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ανέβηκε εκ νέου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων- Ανακοινώθηκαν άλλα τέσσερα- Οι πρώτες πληροφορίες

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top