ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα η Παρασκευή 13/3- Αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ύποπτα κρούσματα

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα η Παρασκευή 13/3- Αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ύποπτα κρούσματα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ο έλεγχος δειγμάτων που έχουν ληφθεί από ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού  στην Κύπρο.

 

Τα δείγματα που στέλνονται καθημερινά στο Ινστιτούτο είναι δεκάδες και μετά την εξέταση τους τα αποτελέσματα αποστέλλονται στο Υπουργείο Υγείας το οποίο προβαίνει στις επίσημες ανακοινώσεις.

Το βράδυ της Παρασκευής 13/3 αναμένεται και το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε θα ζητήσει περιορισμό στις μετακινήσεις και θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τους Κύπριους πολίτες, πολλοί από τους οποίους δυστυχώς έχουν πανικοβληθεί.

Αναφορικά με το «μέτωπο» του κορωνοϊού συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του οδηγού ταξί, επιβεβαιωμένο κρούσμα που θεωρείται ακόμα «ορφανό» καθώς δεν εντοπίστηκε ακόμα ποιος μετέδωσε τον ιό στον άντρα από την Πάφο.

Γίνεται έλεγχος σε δύο ξενοδοχεία στα οποία ο οδηγός ταξί συνεργαζόταν σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί το κρούσμα κορωνοϊού που άθελα του φαίνεται να μετέδωσε τον ιο.

Έλεγχος των επαφών γίνεται και για τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης 12/3 που ανέβασαν τον αριθμό των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό στην Κύπρο στους δέκα.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλει καθώς πρόκειται για μια αναμενόμενη εξέλιξη είχε δηλώσει και η Δρ. Χριστίνα Χριστοδούλου μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και τονίζεται ότι όλα τα κρούσματα στην Κύπρο παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και είναι σε καλή κλινική κατάσταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top