ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αύξηση του αριθμού των θανάτων και η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η αύξηση του αριθμού των θανάτων και η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αποδίδουν, αλλά χθες η πολιτεία είδε τους περισσότερους θανάτους, είπε στην καθημερινή του  ενημέρωση ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, στέλνοντας ένα ανάμεικτο μήνυμα. Την Τρίτη έχασαν τη ζωή τους 779 άτομα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, η οποία μετρά συνολικά 6.268 θανάτους από τον κορωνοϊό. Κι αυτό, όπως είπε ο κυβερνήτης Κουόμο, επισκιάζει μακράν τους 2.753 νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου.


 
Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, Άντονι Φάουτσι, επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο FOX ότι από απόψεως θανάτων θα έχουμε μία κακή εβδομάδα, όμως στη Νέα Υόρκη – όπου η επιδημία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη έξαρση – υπάρχει μείωση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ καθώς και τις διασωληνώσεις ασθενών.
 
«Θα βλέπουμε την κάμψη της καμπύλης όσο περνούν οι μέρες, όμως πρέπει να επιμείνουμε με τα μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος.
 
Τα στοιχεία για τις ΗΠΑ δείχνουν ότι το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας ανέρχεται σε 406.697 και των νεκρών 13.868. Οι νοσούντες σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση είναι 9.220 – κι αυτό είναι που κάνει τους ειδικούς να μιλούν για ακόμη περισσότερους θανάτους – ενώ 22.033 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Πάντως, όλοι οι ειδικοί της υγείας συμφωνούν ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν νοσήσει μπορεί να είναι ακόμη και διπλάσιος από τους επίσημους αριθμούς, με ένα μέρος τους να είναι ασυμπτωματικοί κι ένα άλλο να έχει περάσει την ασθένεια στο σπίτι.
 
Ένα θέμα που προβλημάτισε είναι ο υψηλός αριθμός των θανάτων των Αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων στο Σικάγο, που ανήλθε σε 72%. Τα στοιχεία της πολιτείας της Νέας Υόρκης (πλην του δήμου ΝΥ) δείχνουν 14% ισπανόφωνους (από 11%), μαύρους 18% (από 9%), λευκούς 62% (75%) Ασιάτες 4% (4%)
Στο δήμο Νέας Υόρκης, ισπανόφωνοι 34% (από 29%), μαύροι 28% (22%), λευκοί 27% (32%)  και Ασιάτες 7% (14%)
Ο κυβερνήτης Κουόμο είπε πως οπωσδήποτε τα ποσοστά δείχνουν αυξημένη θνησιμότητα στους Λατίνους και τους Αφροαμερικανούς, όχι όμως στο βαθμό που υπάρχει σε άλλες πολιτείες.

 
Τέλος, ο διεκδικητής του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, Μπέρνι Σάντερς, ανακοίνωσε ότι διακόπτει την προεκλογική του εκστρατεία, αφήνοντας τον Τζο Μπάιντεν να αντιμετωπίσει το Νοέμβριο τον πρόεδρο Τραμπ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top