ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η απόφαση του Ανώτατου για τις αποκοπές μισθών- «Δημιουργείται προηγούμενο» σχολιάζει ο Γ. Εισαγγελέας

ΚΥΠΡΟΣ: Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η απόφαση του Ανώτατου για τις αποκοπές μισθών- «Δημιουργείται προηγούμενο» σχολιάζει ο Γ. Εισαγγελέας

Ως αντισυνταγματικές έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο που συνεδρίασε την Παρασκευή (10/4) τις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Το Ανώτατο έκανε αποδεκτές, κατά πλειοψηφία (9-4) τις εφέσεις που είχαν καταχωρισθεί κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα κατά την οικονομική κρίση του 2013.

Σε δηλώσεις του στον Alpha Κύπρου ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι η απόφαση του Ανώτατου, που δικαίωσε την Δημοκρατία, δημιουργεί προηγούμενο και πλέον αυτό μπορεί να γίνει ξανά (αποκοπές σε μισθούς και συντάξεις) αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Η σημερινή απόφαση δημιουργεί σίγουρα δεσμευτικό προηγούμενο και η Δημοκρατία μπορεί αν την αξιοποιήσει αν κρίνει ότι υπάρχουν συνθήκες παρόμοιες που να δικαιολογούν συνταγματικά τη λήψη μέτρων παρόμοιων ή ανάλογων» ήταν η χαρακτηριστική του τοποθέτηση.

Να θυμίσουμε ότι το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε στις 29/3/2019 ως αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για αποκοπές μισθών και μειώσεις των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.
 
Οι νόμοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί διότι παραβιάζουν το άρθρο 23 του Συντάγματος που αφορά στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αφού οι αιτητές υποστήριξαν στο Δικαστήριο και δικαιώθηκαν ότι οι απολαβές αποτελούν περιουσιακό στοιχείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top