ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση θανάτων στην Ισπανία - Χαλάρωση των μέτρων στο Ιράν

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση θανάτων στην Ισπανία - Χαλάρωση των μέτρων στο Ιράν

Προς σταδιακή άρση των μέτρων κινείται το Ιράν, ενώ στην Ισπανία καταγράφεται ημερήσια μείωση των θανάτων από τον κορωνοϊό. 

Δεν επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε άλλες περιοχές η Ιαπωνία, που ανακοίνωσε ότι ακόμη 91 νόσησαν με τον ιό. Χιλιάδες είναι οι καταγγελίες στις οποίες προβαίνουν οι αρχές για παραβίαση των μέτρων στο Μαρόκο, ενώ ξεκινούν και πάλι τα τεστ ανίχνευσης του ιού στη Λωρίδα της Γάζας αλλά για περιορισμένο αριθμό ανθρώπων.

Ιράν: Στους 4.585 οι νεκροί από την Covid-19
-------------------
 
Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στο Ιράν αυξήθηκε στους 4.585,  καθώς 111 θάνατοι καταγράφηκαν στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε σήμερα  αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας πως ο συνολικός αριθμός των  κρουσμάτων έφθασε τα 73.303 στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί  περισσότερο από την Covid-19 στη Μέση Ανατολή.  
 
Χθες, Κυριακή, η Κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλει στα ταξίδια  μεταξύ πόλεων στο εσωτερικό των ιρανικών επαρχιών, ενώ οι περιορισμοί στα  ταξίδια μεταξύ επαρχιών θα τερματισθούν στις 20 Απριλίου, ανέφεραν τα κρατικά  μέσα ενημέρωσης.  
 
«Ευτυχώς 45.983 απ` όσους είχαν μολυνθεί με τον ιό έχουν αναρρώσει ... Τις  τελευταίες 24 ώρες υπήρξαν 1.617 νέα κρούσματα», έγραψε στο Twitter ο Αλιρεζά  Βαχαμπζαντέχ, σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας του Ιράν.  Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ δήλωσε μιλώντας στην  κρατική τηλεόραση πως 3.877 από τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού βρίσκονται σε  κρίσιμη κατάσταση.  
 
Ισπανία: Στους 517 μειώθηκαν οι νέοι θάνατοι, συνολικά οι νεκροί έφθασαν τους 17.489

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top