ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο αγαπημένος του κόουτς και η… χαλάστρα του κορωνοϊού

Ο αγαπημένος του κόουτς και η… χαλάστρα του κορωνοϊού

Πώς κυλάει η καθημερινότητα – εν μέσω πανδημίας – του προπονητή που έχει κλέψει την καρδιά του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού; Τι είδους ζημιά του προκάλεσε η «επίσκεψη» του ιού και το κατέβασμα των ποδοσφαιρικών ρολών; Το SDNA έχει το ρεπορτάζ.
Μεγάλη χαλάστρα έκανε (και) σε πολλούς άνεργους (ευρωπαίους) προπονητές, η «επίσκεψη» του κορωνοιού στη Γηραιά Ήπειρο και το lockdown στα εθνικά πρωταθλήματα.

Βλέπετε, πολλοί εξ αυτών είχαν προγραμματισμένα αυτή την περίοδο διάφορα ταξίδια, όχι μόνο για επιμορφωτικούς λόγους, αλλά και στο πλαίσιο των επαφών με απώτερο σκοπό και στόχο την καλοκαιρινή επιστροφή στους πάγκους.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ.

Ασφαλώς δεν αναφερόμαστε τυχαία στον Ισπανό κόουτς, δεδομένου πως αποτελεί τον αγαπημένο προπονητή του Τσάβι Ρόκα σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ δεν είναι απλά ο καλύτερος προπονητής, με τον οποίο έχω συνεργαστεί, αλλά και ο καλύτερος άνθρωπος, ο πιο “φυσιολογικός” άνθρωπος κι αυτό είναι πολύ δύσκολο στο ποδόσφαιρο. Είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα όσο είμαι στο ποδόσφαιρο, και ως παίκτης και ως τεχνικός διευθυντής» έχει αναφέρει ο Ρόκα για τον 47χρονο προπονητή (αμφότεροι διακρίνονται στη βασική φωτογραφία) με τον οποίο συνεργάστηκε για δύο χρόνια (2016 – 2018) στην ΑΕΚ Λάρνακας κι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του η συνεργασία του με την κυπριακή ομάδα.

Η αποθήκευση

του σενιόρ Ιντιάκεθ

Ο Ιντιάκεθ επέστρεψε τον Γενάρη του ΄19 στην ΑΕΚ Λάρνακας, μέσω του μανατζερικού γραφείου με το οποίο συνεργαζόταν εκείνη την περίοδο ο Τσάβι Ρόκα, με τους δύο άνδρες να διατηρούν εξαιρετική σχέση και με την μεταξύ τους αλληλοεκτίμηση να χτυπάει…κόκκινο στο πέρασμα του χρόνου.

Κι όπως έγραψε το SDNA στις 21 Φεβρουρίου, ας έχουμε αποθηκευμένο το όνομα του Ισπανού κόουτς στο πίσω μέρος του μυαλού, με τον απαραίτητο αστερίσκο της ενδεχόμενης αποχώρησης του Γιώργου Δώνη από το «τριφύλλι», κάτι που αυτομάτως θα βάλει τον Τσάβι Ρόκα στη διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή.

Ο σενιόρ Ιντιάκεθ κυκλοφορεί χωρίς ομάδα έπειτα από την λύση της συνεργασίας με την ΑΕΚ Λάρνακας τον Δεκέμβριο του ΄19 και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα eldesmarque.com, μίλησε για την καθημερινότητά του εν μέσω της πανδημίας, τα επαγγελματικά σχέδιά του και την χαλάστρα που του έκανε ο καλπασμός του κορωνοϊού και το ποδοσφαιρικό λουκέτο που έφερε.

Η καλοκαιρινή

επιστροφή στους πάγκους

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσιογράφος (Μάρτα Γκονζάλο) που πήρε την συνέντευξη από τον Ισπανό προπονητή, σημειώνει στον πρόλογο πως ο κόουτς δεν θα παραμείνει πολύ καιρό ακόμα άνεργος και θα επιστρέψει τους πάγκους το προσεχές καλοκαίρι.

Ιδού τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του αγαπημένου προπονητή του Τσάβι Ρόκα.

Για την καθημερινότητα εν μέσω της πανδημίας:«Περνάω την πανδημία όπως όλοι. Με την ταλαιπωρία της κατάστασης και με λίγη ανησυχία για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια νέα κατάσταση για όλους. Ας ελπίσουμε πως θα βρεθεί μια λύση το συντομότερο δυνατό»

Για τα επαγγελματικά σχέδια που ακυρώθηκαν:«Είμαι άνεργος και είχα προγραμματίσει να πάω να δω ανθρώπους και να κάνω συναντήσεις.

Ήθελα να επωφεληθώ αυτούς τους μήνες στο πλαίσιο μιας ανακύκλωσης του εαυτού μου κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνω.

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα είμαστε όλοι στο τρέξιμο. Η αλήθεια είναι πως είμαι αρκετά ανήσυχος.

Κάνω την αυτοκριτική μου για κάποια πράγματα που θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα στο παρελθόν και προετοιμάζομαι για την επόμενη μέρα».

Για τις συζητήσεις με ομάδες και πόσο θα αλλάξουν τα συμβόλαια παικτών και των προπονητών την επόμενη μέρα: «Η αλήθεια είναι ότι πάνω που οι ομάδες άρχισαν να σκέφτονται την επόμενη σεζόν και υπήρχαν κάποια προγραμματισμένα ταξίδια για συζητήσεις, κόπηκαν όλα μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στους συλλόγους, όπως σε όλες τις εταιρείες. Δεν γνωρίζουν οι ομάδες με ακρίβεια εάν θα είναι δυνατόν να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο και υπό ποιες συνθήκες.

Πολλά χρήματα βρίσκονται στον αέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που δεν μπορεί να ξεφύγει από τις συνέπειες αυτής της πανδημίας. Θα χρειαστεί πολύ υπομονή από όλους».

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μετά την επιστροφή στην κανονικότητα: «Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο πολύτιμο είναι να μπορούμε να πάμε με τα παιδιά μας στο πάρκο να παίξουμε και να πιούμε μια μπύρα με φίλους. Τα πιο απλά πράγματα στη ζωή, είναι αυτά που μας λείπουν πιο πολύ».

Πηγή: www.sdna.gr

The post Ο αγαπημένος του κόουτς και η… χαλάστρα του κορωνοϊού appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top