Αργεντινή: Ετοιμάζεται έκτακτος φόρος στους πλούσιους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Αργεντινή: Ετοιμάζεται έκτακτος φόρος στους πλούσιους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Έκτακτο φόρο στις μεγάλες περιουσίες της Αργεντινής προετοιμάζουν με νομοσχέδιο τα κόμματα της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο της χώρας, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν ένα μέρος των προγραμμάτων στη μάχη εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού, όπως έγινε σήμερα Δευτέρα (13/4) γνωστό από κοινοβουλευτικούς.α

Ο φόρος, που θα καταβληθεί εφάπαξ, θα επιβληθεί σε «περίπου 200 ανθρώπους και 200 επιχειρήσεις», είπε στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο Con Vos ο Ούγκο Γιάσκι, βουλευτής της ομάδας που συγκεντρώνει την πλειοψηφία και που απαρτίζεται από περονιστές βουλευτές της κεντροαριστεράς και συμμάχους τους.

«Ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια» επισήμανε ο Γιάσκι.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν «για ιατρικό εξοπλισμό, τρόφιμα για τους πλέον ευάλωτους», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Κάρλος Έλερ, πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμού.

Όμως, ένα δίλημμα τίθεται ενώπιον των μελών του κοινοβουλίου: πώς θα συνεδριάσουν, την ώρα που βρίσκονται σε ισχύ υποχρεωτικά μέτρα καραντίνας στους 44 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας, από την 20η Μαρτίου, μέτρα που αναμένεται να παραταθούν έως τουλάχιστον τις 26 Απριλίου;

Ο κεντροαριστερός πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες αντιτίθεται στην παρουσία βουλευτών εντός του κοινοβουλίου, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα.

«Εάν δεν καταφέρουμε να συνεδριάσουμε, θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε εξ αποστάσεως» είπε ο βουλευτής Ντάριο Μαρτίνες στο τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο El Destape.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Αργεντινή καταμετρά 2.208 κρούσματα της νόσου Covid-19 και 95 θανάτους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.