ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Η αντιμετώπιση κρίσης κορωνοϊού στο επίκεντρο γερμανικής Προεδρίας ΕΕ

ΥΠΕΞ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Η αντιμετώπιση κρίσης κορωνοϊού στο επίκεντρο γερμανικής Προεδρίας ΕΕ

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Βελτ με τίτλο «Τι μπορεί να μάθει η Ευρώπη από την κρίση του κορωνοϊού» ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χέικο Μάας, σημειώνει πως προκειμένου να ξεπεραστούν οι συνέπειες της πανδημίας, η Γερμανία θα καταστήσει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στο δεύτερο εξάμηνο του έτους "Προεδρία του κορωνοϊού".

 

Σύμφωνα με τον Μάας "όπως κάθε χώρα, το πρώτο μας καθήκον είναι να θέσουμε την κρίση υπό έλεγχο στο εσωτερικό. Μόνο τότε μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με τη νοσηλεία στα γερμανικά νοσοκομεία ασθενών από την Ιταλία και τη Γαλλία που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση".

"Μόνιμα θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον ιό, εφόσον μπορέσουμε να τον ελέγξουμε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αν εξαπλωθεί εκεί ανεξέλεγκτα, αργά ή γρήγορα θα μας χτυπήσει ξανά σαν ένα μπούμερανγκ. Εάν ολόκληρες χώρες και περιοχές του κόσμου βυθιστούν σε οικονομικές ή ανθρωπιστικές αβύσσους, τότε και εμείς δεν θα ανακάμψουμε με βιώσιμο τρόπο", σημειώνει.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επισημαίνει πως ειδικά το εξαγωγικό έθνος Γερμανία χρειάζεται μια υγιή Ευρώπη και μια λειτουργική παγκόσμια οικονομία. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο δεν είναι απλώς πράξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά καθαρή οικονομική σωφροσύνη, το να δημιουργήσει η ΕΕ το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην ιστορία της με όγκο πάνω από 500 δις ευρώ.

Στόχος μας, σημειώνει, "είναι η Ευρώπη να βγει από αυτήν την κρίση ισχυρότερη, πιο αλληλέγγυα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ό,τι εισήλθε σε αυτήν. Για να γίνει αυτό, ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να γίνει τα επόμενα επτά χρόνια ένα πραγματικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ευρώπης. Επομένως, τον αναθεωρούμε και επενδύουμε πλέον πολύ στο μέλλον -στην έρευνα, την προστασία του κλίματος, την τεχνολογική κυριαρχία και συστήματα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ικανά να ανταποκριθούν στην κρίση".

Όπως αναφέρει "εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, ο ιός θα συνταράξει την ειρήνη και τη σταθερότητα παγκοσμίως. Γι’ αυτό και θέλουμε να στρέψουμε το βλέμμα της παγκόσμιας κοινότητας εκεί που η υγειονομική κρίση απειλεί ήδη να επιδεινώσει κρίσεις ασφάλειας. Αυτό θα καταστήσουμε επίκεντρο της Προεδρίας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας τον Ιούλιο.

Μία από τις καλύτερες επενδύσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι η ενίσχυση των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως του υποχρηματοδοτούμενου Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, για παράδειγμα σε σχέση με την ανάπτυξη και διανομή τεστ και εμβολίων (...)

Οι Δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο έχουν ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά. Μέσα σε μια εβδομάδα, το Bundestag δημιούργησε ένα πρωτοφανές πακέτο βοήθειας. Το κράτος πρόνοιας και το σύστημα Υγείας μας δείχνουν το δυνατό τους πρόσωπο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εκατομμύρια άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι πρόθυμοι να παραιτηθούν από συγκεκριμένες ελευθερίες για ορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς η ζωή και η υγεία των συνανθρώπων τους βρίσκονται σε κίνδυνο. Χρειαζόμαστε αυτήν την αλληλεγγύη για να νικήσουμε τον ιό στη Γερμανία, στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

"Όταν κοιτάζω το κύμα βοήθειας που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες, η συντριπτική πλειοψηφία φαίνεται να το έχει καταλάβει. Αυτό δημιουργεί ελπίδα", καταλήγει ο Χάικο Μαας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top