ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Κατέβαλε το επίδομα τέκνου σε τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες για το 2020

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Κατέβαλε το επίδομα τέκνου σε τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες για το 2020

Την καταβολή μέσω αυτόματης πληρωμής του επιδόματος τέκνου σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τις €39.000 ή τις €49.000 όταν αφορά οικογένειες με δύο ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την καταβολή του επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας στις μονογονεϊκές οικογένειες που το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα €39.000. Προϋπόθεση για όλους είναι να λάμβαναν τα πιο πάνω επιδόματα το 2019.

Όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση το Υπουργείο Εργασίας, περί τα τέλη Μαΐου 2020 θα αρχίσει η καταβολή για το έτος 2020 τόσο του Επιδόματος Τέκνου σε όλες τις οικογένειες, όσο και του επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας.

Σημειώνει ότι οι οικογένειες που έλαβαν επίδομα τέκνου ή/και επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας κατά το 2019, δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για το έτος 2020.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι σε περίπτωση που έχει προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία που υπέβαλαν κατά το 2019, θα πρέπει να ενημερωθεί η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας με την υποβολή/αποστολή του σχετικού Εντύπου Αλλαγής Στοιχείων, το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι οι οικογένειες που δεν έλαβαν επίδομα τέκνου ή/και μονογονεϊκής οικογένειας για το έτος 2019 (είτε επειδή απέκτησαν τέκνο εντός του 2020, είτε επειδή δεν υπέβαλαν αίτηση το 2019, είτε επειδή απορρίφθηκαν το 2019), θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για το έτος 2020, την οποία μπορούν να εξασφαλίσουν από την πιο πάνω αναφερόμενη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (Τομέας Διαχείρισης Επιδόματος Τέκνου), στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στα Επαρχιακά Ταχυδρομικά Γραφεία όπου μπορούν να τοποθετούνται στα ειδικά κιβώτια που βρίσκονται στην είσοδο κάθε Κέντρου», προσθέτει.

Το Υπουργείο Εργασίας προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να αποστέλλουν ταχυδρομικώς τις συμπληρωμένες αιτήσεις στη διεύθυνση: Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τ.Θ. 25686, 1311 Λευκωσία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top