ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδικάζει η Κυβέρνηση τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Καταδικάζει η Κυβέρνηση τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ

Πειρατική ενέργεια που παραβιάζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, χαρακτηρίζει η Λευκωσία τις παράνομες κινήσεις της Άγκυρας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα επαπειλούμενη παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε περιοχή η οποία έχει νομίμως οριοθετηθεί με τη Συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου (2003), σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αναφέρεται, καλύπτει μέρος των ερευνητικών τεμαχίων 6 και 7, τα οποία έχουν δεόντως αδειοδοτηθεί στις ευρωπαϊκές εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL.  "H εξερεύνηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός των τεμαχίων αυτών αποτελούν αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και το διεθνές εθιμικό δίκαιο, προς αποκλεισμό οποιουδήποτε άλλου κράτος, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας", τονίζεται.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top