ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το 5,4% των εργαζόμενων στην ΕΕ συνήθως εργάζονταν από το σπίτι, 1,3% στην Κύπρο το 2019

Το 5,4% των εργαζόμενων στην ΕΕ συνήθως εργάζονταν από το σπίτι, 1,3% στην Κύπρο το 2019

Το 2019, 5,4% των εργαζόμενων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ηλικίας 15-64 ετών, "συνήθως" εργάζονταν από το σπίτι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Αυτό το μερίδιο παρέμεινε σταθερό στο 5% περίπου την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, κατά την ίδια περίοδο, το μερίδιο αυτών που εργάζονταν από το σπίτι "μερικές φορές", αυξήθηκε από 6,0% το 2009 σε 9,0% το 2019.

Επιπλέον, κατά την τελευταία δεκαετία, το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων που αναφέρουν ότι συνήθως εργάζονται από το σπίτι ήταν σταθερά υψηλότερο από το μερίδιο των εργαζομένων που συνήθως εργάζονται εξ αποστάσεως. Το μερίδιο των αυτοαπασχολούμενων έχει επίσης αυξητική τάση, από 16,2% το 2009 σε 19,4% το 2019. Συγκριτικά, μόλις το 3,2% των υπαλλήλων ανέφεραν ότι εργάζονται "συνήθως" από το σπίτι το 2019, αν και αυτό έχει αυξήθηκε ελαφρώς από 2,7% το 2009.

Το 2019, ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό γυναικών ανέφεραν ότι συνήθως εργάζονταν από το σπίτι από τους άνδρες (5,7% σε σύγκριση με 5,2%). Επιπλέον, τα άτομα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες ήταν πιο πιθανό να εργαστούν από το σπίτι: 6,6% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 50-64 ετών συνήθως εργάζονταν από το σπίτι, όπως και το 5,2% των ατόμων ηλικίας μεταξύ 25-49. Αντιθέτως, μόλις το 2,1% των νεότερων, ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών, ανέφεραν ότι συνήθως εργάζονταν από το σπίτι.

Οι Κάτω Χώρες και η Φινλανδία ήταν στην κορυφή της λίστας των κρατών μελών της ΕΕ για απομακρυσμένη εργασία, με το 14,1% των μισθωτών να εργάζονται συνήθως από το σπίτι το 2019. Ακολούθησαν το Λουξεμβούργο και η Αυστρία (με11,6% και 9,9%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν στη Βουλγαρία (0,5%), τη Ρουμανία (0,8%), την Ουγγαρία (1,2%), την Κύπρο (1,3%), την Κροατία και την Ελλάδα (από 1,9%).

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top