ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Λήξη Διυπουργικής Επιτροπής - ‘Μέτρα μέχρι και αρχές Αυγούστου‘

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Λήξη Διυπουργικής Επιτροπής - ‘Μέτρα μέχρι και αρχές Αυγούστου‘

Μετά και την λήξη της Διυπουργικής Επιτροπής, ο Υπουργός Υγείας προχώρησε σε δηλώσεις στο τηλεοπτικό κανάλι OMEGA, δίνοντας κάποιες πληροφορίες για το πλάνο που υπάρχει, συμπεριλαμβανομένου και του χρονικού ορίου που θα υπάρξει η καθολική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε αρχικά ότι ‘εδώ και μέρες επεξεργαζόμαστε το πλάνο. Λαμβάνονται υπόψη και κοινωνικοί, αλλά καοι οικονομικοί παραμέτροι‘.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει στο ενδιάμεσο των σταδιών μία περίοδος αξιολόγησης. Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνεται σταδιακά, ελεγχόμενα και με βάση επίσημους δείκτες αξιολόγησης. ‘Αναμένουμε μία μικρή αύξηση‘, επισήμανε ο Υπουργός για ακόμη μία φορά, προσθέτοντας ότι οι δείκτες αξιολόγησης υπάρχουν και στη βάση αυτών θα κινηθούμε.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το πλάνο χρονικά θα φτάσει μέχρι και τέλη Ιουλίου ή ακόμη και αρχές Αυγούστου. Ερωτήθηκε δε και για τα αεροδρόμια και εάν αυτά εμπίπτουν στην τελευταία φάση, δε θέλησε όμως να σχολιάσει περαιτέρω.

Τόνισε όμως ότι είναι δεδομένο ότι με την άρση των περιορισμών θα υπάρξει και μεγαλύτερη ευχέρεια διακίνησης.

Υπενθύμισε εκ νέου ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης (29/04).

Τέλος, επισήμανε ξανά ότι σε όποια φάση κι αν βρισκόμαστε, η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι κανόνες προσωπικής υγιεινής είναι δεδομένοι και πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε και πάλι δυσάρεστες εξελίξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top