ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας για το κρούσμα σε γηροκομείο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας για το κρούσμα σε γηροκομείο

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας θα συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας για το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στον οίκο ευγηρίας Παναγία Ελεούσα στον Αρχάγγελο, και θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Μαρία Κυριατζή.

Ανέφερε ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το περιστατικό και λαμβάνονται όλα τα δέοντα μέτρα βάση του Πρωτοκόλλου.
 
«Εμείς σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ακολουθούμε τις συστάσεις, οι οποίες έχουν δοθεί για το κρούσμα. Θα εργαστούμε από κοινού για να γίνουν οι συστάσεις πράξεις», είπε.
 
Το κρούσμα στον οίκο ευγηρίας εντοπίστηκε ύστερα από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 29/04/2020.
   
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης ενημέρωσε τη διεύθυνση του υποστατικού, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, να απομακρυνθεί το άτομο που εντοπίστηκε θετικό στον ιό, και επίσης διερευνώνται οι στενές επαφές του στον οίκο ευγηρίας.
 
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την εργαστηριακή διερεύνηση εξέταση όλων των ενοίκων και του προσωπικού, και την απολύμανση του χώρου.
 
 
Το κρούσμα εντοπίστηκε σε οικιακή βοηθό του ιδιοκτήτη του οίκου ευγηρίας, Παναγία Ελεούσα, στον Αρχάγγελο. Ο ιδιοκτήτης  λόγω του γεγονότος ότι η οικία του που βρίσκεται στο ισόγειο του οίκου ευγηρίας είναι υπό ανακαίνιση, ο ίδιος και η οικογένεια του αλλά και η οικιακή βοηθός, εδώ και ενάμιση χρόνο διέμεναν εντός του γηροκομείου.
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικιακή βοηθός φέρεται ήρθε σε επαφή με τα άτομα που φιλοξενούνται και εργάζονται στον οίκο ευγηρίας ενώ φαίνεται πως δεν λάμβανε τα προστατευτικά μέτρα.
 
Ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει πως οι συγκεκριμένες συμπεριφορές είναι απαράδεχτες και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
 
Ανέφερε ότι έχει δώσει οδηγίες όπως η υπόθεση διερευνηθεί περαιτέρω από την Αστυνομία και το Υπουργείο Εργασίας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top