ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε επαναλειτουργία ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας

ΚΥΠΡΟΣ: Σε επαναλειτουργία ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας

Ένα ευρύ φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας της Κύπρου τέθηκε από σήμερα Δευτέρα (04/05), σε λειτουργία μετά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για καταπολέμηση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο.

Στην πρώτη αυτή φάση η βιομηχανία και ο μεταποιητικός τομέας  λειτουργούν πλήρως, ενώ η επαναλειτουργία των υπόλοιπων οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως του λιανικού εμπορίου, γίνεται βάσει κατευθυντήριων γραμμών ή πρωτοκόλλων.
 
Συγκεκριμένα και με βάση το διάταγμα του Υπουργού Υγείας που εκδόθηκε στις 30 Απριλίου, στην πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων από 4 Μαΐου ως 20 Μαΐου επαναλειτουργούν ο κατασκευαστικός τομέας και όλες οι παρεμφερείς οικονομικές δραστηριότητες.
 
Επαναλειτουργούν επίσης όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, εκτός από εκείνα που στεγάζονται εντός εμπορικών κέντρων/πολυκαταστημάτων.
 
Επαναλειτουργούν ακόμα οι λαϊκές αγορές, ενώ επιτρέπεται η πλανοδιοπώληση.
 
Στα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια επιτρέπεται η διεξαγωγή προγραμματισμένων εγχειρήσεων, βάσει οροφών που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας, ενώ συνεχίζει η απαγόρευση στα επισκεπτήρια. Επίσης επαναλειτουργούν τα οδοντιατρικά Κέντρα/Ιατρεία που παρέμεναν κλειστά μετά από το Διάταγμα της 23ης Απριλίου.
 
Στον τομέα της ναυτιλίας επιτρέπεται η στάθμευση κρουαζιερόπλοιων για ανεφοδιασμό (χωρίς αποβίβαση επιβατών ή αντικατάσταση πληρωμάτων). Επιτρέπεται επίσης η αντικατάσταση πληρωμάτων για εμπορικά σκάφη και η μετακίνηση ιδιωτικών σκαφών σε αδειοδοτημένους χώρους, για σκοπούς ελλιμενισμού, συντήρησης και επισκευών
 
Η χρήση ανοιχτών ή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται μόνο για αθλητές και αθλήτριες υψηλών επιδόσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών. Οι προπονήσεις για ομαδικά αθλήματα μόνο σε ανοικτούς χώρους, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών επιτρέπεται από 18 Μαΐου.
 
Επίσης επιτρέπεται η επαναλειτουργία τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, τα οποία ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά και να επωφελούνται του σχεδίου της Κυβέρνησης για πλήρη αναστολή εργασιών, αφού ακόμα δεν έχουν ανοίξει τα αεροδρόμια.
 
Επιτρέπεται επίσης η πλήρης λειτουργία πλυντηρίων αυτοκινήτων.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top