ΔΙΕΘΝΗ

Νέα στοιχεία για μεγάλη αύξηση θανάτων από Covid-19 σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία

Νέα στοιχεία για μεγάλη αύξηση θανάτων από Covid-19 σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία

Σε 5.890 ανέρχονταν οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού που είχαν αναφερθεί σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία και στην Ουαλία έως και τις 24 Απριλίου, σύμφωνα με τη νεότερη εβδομαδιαία έκθεση του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS).

 

Σύμφωνα δε με τα συμπληρωματικά στοιχεία από την Επιτροπή Ποιότητας Περίθαλψης (CQC), που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των μονάδων κοινωνικής περίθαλψης στην Αγγλία, καθώς και από τον αντίστοιχο φορέα στην Ουαλία, ο απολογισμός αυτός ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την CQC, κατά την περίοδο από τις 10 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, είχαν σημειωθεί 6.686 θάνατοι σε οίκους ευγηρίας, εκ των οποίων οι 2.112 την εβδομάδα έως και την Πρωτομαγιά.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ONS, έως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και στην Ουαλία είχαν σημειωθεί 29.648 θάνατοι στους οποίους ο κορωνοϊός ήταν η κύρια ή μία από τις αιτίες θανάτου, ενώ το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 21.399 θανάτους λόγω της ασθένειας για την ίδια εβδομάδα, μια διαφορά της τάξης των 8.249 απωλειών ζωής. Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο το Υπουργείο Υγείας μετρούσε μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία.

Πέρα από τους θανάτους στους οίκους ευγηρίας, έως τις 24 Απριλίου είχαν αναφερθεί 1.306 θάνατοι από κορωνοϊό σε οικίες και 301 θάνατοι σε άλλες δομές κοινωνικής περίθαλψης.

Κατά την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου στην Αγγλία και στην Ουαλία καταγράφηκαν 21.997 θάνατοι από όλες τις αιτίες. Ο αριθμός αυτός συνιστά μεν μείωση σε σχέση με το αρνητικό ρεκόρ 27ετίας των 22.351 θανάτων της προηγούμενης εβδομάδας αλλά και πάλι είναι περίπου διπλάσιος από το μέσο όρο των θανάτων των τελευταίων πέντε ετών για την ίδια εβδομάδα.

Συνολικά δηλαδή από το ξέσπασμα της πανδημίας, στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν σημειωθεί περίπου 38.500 θάνατοι περισσότεροι από το μέσο όρο της πενταετίας για την ίδια περίοδο. Αν προστεθούν οι πρόσθετοι θάνατοι σε Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις περίπου 42.000.

Επίσης, την εβδομάδα έως τις 24 Απριλίου το ποσοστό των θανάτων λόγω κορωνοϊού που σημειώνονται στους οίκους ευγηρίας ανέβηκε στο 34% επί του συνόλου των θανάτων από την ασθένεια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top